Nicolae Dabija | Lumea a rămas aceeași, doar oamenii au devenit alții

Nicolae Dabija a afirmat într-un interviu MOLDPES pentru că anul  2020 nu a semănat cu nici unul de până acum. ”Lumea a rămas aceeași, doar oamenii au devenit alții, pe unde – mai buni, pe unde – mai răi. În același timp, fiecare dintre noi a descoperit în parte ce dar divin este comunicarea cu semenii. Mai ales pentru un om de creație, a spus scriitorul”.

Solicitat de agenție, Nicolae Dabija a menționat că pentru el anul care a trecut a fost mai trist decât alți ani, dar și mai încărcat de realizări. ”În zilele lui mi-au fost editate 30 de volume, o adevărată bibliotecă – pe lângă cele 27 de titluri tipărite la Editura „Tipo Moldova” din Iași, care includ opera publicistică, mi-a mai apărut un volum de nuvele „Prima dragoste e totdeauna ultima”, o culegere de poezii, desene și aforisme, intitulată „Mulțumesc că te iubesc” la Editura „Bestseller” și o monografie biobibliografică, elaborată de lucrătorii științifici Lidia Kulicovski și Claudia Tricolici de la Biblioteca Municipală „B.P.Hașdeu” din Chișinău,” a precizat poetul, publicistul și prozatorul .

Totodată, scriitorul a mai participat la trei mari Festivaluri Internaționale de Poezie, cele de Seul (Coreea de Sud), unde i s-a acordat Marele Premiu, Shanghai (China) și Como (Italia), care s-au desfășurat în acest an on-line cu la fel de mulți participanți ca și-n anii precedenți.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.