Ticker

6/recent/ticker-posts

Nicolae Dabija | Lumea a rămas aceeași, doar oamenii au devenit alții

Nicolae Dabija a afirmat într-un interviu MOLDPES pentru că anul  2020 nu a semănat cu nici unul de până acum. ”Lumea a rămas aceeași, doar oamenii au devenit alții, pe unde – mai buni, pe unde – mai răi. În același timp, fiecare dintre noi a descoperit în parte ce dar divin este comunicarea cu semenii. Mai ales pentru un om de creație, a spus scriitorul”.

Solicitat de agenție, Nicolae Dabija a menționat că pentru el anul care a trecut a fost mai trist decât alți ani, dar și mai încărcat de realizări. ”În zilele lui mi-au fost editate 30 de volume, o adevărată bibliotecă – pe lângă cele 27 de titluri tipărite la Editura „Tipo Moldova” din Iași, care includ opera publicistică, mi-a mai apărut un volum de nuvele „Prima dragoste e totdeauna ultima”, o culegere de poezii, desene și aforisme, intitulată „Mulțumesc că te iubesc” la Editura „Bestseller” și o monografie biobibliografică, elaborată de lucrătorii științifici Lidia Kulicovski și Claudia Tricolici de la Biblioteca Municipală „B.P.Hașdeu” din Chișinău,” a precizat poetul, publicistul și prozatorul .

Totodată, scriitorul a mai participat la trei mari Festivaluri Internaționale de Poezie, cele de Seul (Coreea de Sud), unde i s-a acordat Marele Premiu, Shanghai (China) și Como (Italia), care s-au desfășurat în acest an on-line cu la fel de mulți participanți ca și-n anii precedenți.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii