Ticker

6/recent/ticker-posts

Concursul Național de Poezie Radu Cârneci 2021

Revista „Arena literară” și Asociația Difuzorilor și Editorilor Patronat al Cărții organizează în anul 2021 a patra ediție  a Concursului Național de Poezie „Radu Cârneci”, care se va desfășura în conformitate cu următorul regulament:

Participarea este deschisă poeților de limbă română, indiferent de vârstă și țara de rezidență;
Poeziile (inedite – care nu au fost publicate ori postate) vor fi scrise în document word, cu diacritice, paginare A4, font Times New Roman de 12, spațiere la 1,15 , vor avea cel mult 5 pagini (5–10 poezii) și vor fi trimise într-un attach doc, prin e-mail pe adresa, arenaliterara@yahoo.com, începând cu data de 15 februarie 2021, ora 00.00, până la data de 25 martie 2021, ora 24.00.
 
Tematica: „NATURA/PĂDUREA”.

3. Într-un attach separat, tot în format doc, autorul va trimite un scurt CV literar (de ½ pagină A 5, datele de contact (nume și prenume, adresa de domiciliu sau rezidență, numărul de telefon și adresa de e-mail) și o fotografie bust. În acest atașament se va preciza expres opțiunea fermă de a achiziționa (sau nu) Antologia concursului (2 ex., 70 lei, inclusiv trimiterea prin poștă, la domiciliu în România).

După finalizarea selecției poeziilor ce vor fi incluse în antologie, autorii vor fi anunțați precizându-li-se termenul și modalitatea de plată a antologiei.

Jurizarea se va face în perioada 25 martie–15 aprilie 2021, grupajele de poezii selectate vor fi supuse atenției unui juriu format din 5 scriitori de prestigiu (3 poeți și 2 critici).
Rezultatele vor fi anunțate în revista „Arena literară” nr. 21, în alte publicații de profil, pe Facebook (pagina Roșu Nae) și în grupul Arena literară, pe site-ul: http://editura-betta7.webnode.ro, pe alte site-uri culturale.

Se vor acorda diplome și Premii:
– Marele Premiu, editarea gratuită a unui volum de poezii de 100–120 pagini, în 150 ex:
– Premiul Special „Radu Cârneci”, editarea gratuită a unui volum de poezii de 100 pagini, în 120 ex.
– Premiul Special „Dragoș Vrânceanu”, editarea gratuită a unui volum de poezii de 100 pagini, în 100 ex.
– Premiul Special „Nicolae Labiș”, editarea gratuită a unui volum de poezii de 100 pagini, în 75 ex.
– Trei Mențiuni, constând în cărți oferirte de membrii A.D.E.P.C.
– Pentru alte grupaje evidențiate de juriu, se vor oferi Diplome de merit.

Cele mai bune poezii, pe lângă apariția în Antologia concursului, vor fi publicate în numerele următoare ale  Arenei literare  și în alte publicații de cultură cu care colaborăm.

La propunerea juriului, cele mai valoroase 50 grupaje de poezii trimise pentru concurs vor fi incluse într-o Antologie.
Alte precizări:

– Nerespectarea condițiilor de la pct. 2 și 3 va conduce la eliminarea din concurs a grupajelor respective.

– Organizatorii pot decide neincluderea în antologie a participanților care nu doresc achiziționarea ei, indiferent de locul ocupat.     

Arena Literară
A.D.E.P.C

 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii