Ticker

6/recent/ticker-posts

A apărut în limba română Haiku siberian de Jurga Vilė

 

Ne bucurăm să anunțăm apariția unui titlu de excepție în portofoliul Editurii Frontiera: “Haiku siberian”, un roman grafic lituanian despre deportarea în Siberia a unui băiețel, Algis, împreună cu familia sa. Scris de Jurga Vilė și ilustrat de Lina Itagaki, romanul a impresionat lumea europeană a cărții încă de la apariția sa în 2017 și a adunat premii literare importante.

“Povestea lui Algis este o poveste adevărată - și nu doar pentru că Algis este tatăl autoarei, ci și pentru că experiențe precum cele trăite de deportații în Siberia nu pot fi inventate. Ceea ce s-a întâmplat cu omenirea în secolul XX bate orice ficțiune. Faptul că  acest recurs la istorie vine sub forma modernă a romanului grafic mi se pare o alegere extrem de inspirată. Așa ar trebui să fie spusă istoria - nu ca o lecție plicticoasă, ci ca un cutremur vizual și narativ.” - Ileana Achim, Director Editorial al Editurii Frontiera.

Povestea micului Algis începe într-o dimineață din anul 1941, când în sătucul în care trăiește sosește armata sovietică. Soldații bat cu furie în ușile oamenilor și le dau tuturor 10 minute să se suie în trenul care duce spre Siberia. În graba plecării, Algis reușește să ia cu el un album de fotografii, câteva mere și pe gâscanul Martin.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii