Lansare „10 povești și rețete pierdute prin Deltă” de Teodor Hossu-Longin - Litera13

Noutăți

31 august 2021

Lansare „10 povești și rețete pierdute prin Deltă” de Teodor Hossu-Longin

 


Carte de călătorii sau carte de bucate? Album de fotografii sau volum de povestiri și istorii orale? Cartea lui Teodor Hossu-Longin este câte ceva din toate acestea, însă ceea ce ține toate bucatele pe masă este secretul autorului de a da chip și gust, nu numai literar, Deltei Dunării pe care o străbate în toate direcțiile pentru a-i descoperi ascunse și enigmatice locuri, dar și deliciile culinare păstrate în străvechi rețetare. Pentru a reda vieții plăcerea ei, mâncarea trebuie vorbită cu cei care-l însoțesc, dar mai ales cu cei care o pregătesc după tipare strămoșești, lipovenești, turcești, un întreg Levant de miresme purtate prin timp, dintr-un Orient îndepărtat. O adevărată polifonie culturală și carte de identitate dobrogeană, volumul lui Teodor Hossu-Longin asezonează bucatele și cu decupaje nimerite ale unor poeme reprezentative pentru farmecul locurilor, dar mai ales cu fotografiile fascinante ale lui Valeriu Leonov, ferestre care deschid către o lume de poveste. În mod cert, autorul a pus în carte inedită întreaga sa pasiune pentru oamenii și locurile Deltei Dunării, pentru ceea ce numai aici putem găsi!

Cartea va fi prezentată de Angelo Mitchievici, directorul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, urmată fiind de un dialog al autorului cu publicul și de o sesiune de autografe.

Lansarea de carte face parte dintr-o serie de evenimente menite să promoveze cultura și civilizația dobrogeană, să sublinieze profilul identitar al acestei regiuni, precum și valorile care o edifică.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu