Ticker

6/recent/ticker-posts

Eminescu, un vis în aşteptare - concurs național

 



Filiala UZPR „Valeriu Braniște” Timiș și Editura David Pres Print Timișoara, împreună cu Asociația Cultural Umanitară „Luceafărul de Vest” Timișoara, lansează în premieră în spațiul cultural-artistic românesc proiectul cultural-concurs național „Eminescu, un vis în aşteptare”, proiect promovat de U.Z.P. România.

Secțiuni: poezie, proză, reportaj, eseu, interviu, teatru, poezie în grai, poezie religioasă, grafică etc. Text: 4-5 pa-gini. Epigrame, un nr. de 4-5, cu tema „Pandemie și politică”. Pot participa  creatori de toate vârstele  (adulți și elevi). Lucrările vor fi trimise pe adresa de mail: butoidumitru@hotmail.com, după cum urmează:

Poezie, 4-5 poeme din care cel puțin unul despre Eminescu. Lucrările trimise  vor fi tehnoredactate în format A4, font 12, spațiere la 1 rând, cu diacritice. Volum de debut poezie, proză etc., 2 exemplare, pe adresa asociației. Lucrările pot fi trimise  până la data de 31 octombrie 2021.

Finalizarea, premii și prezentarea antologiei „Eminescu, un vis în aşteptare” va fi la 15 ianuarie 2022, de „Ziua Națională a Culturii Române” și a 172 de ani de la nașterea lui Eminescu.

Proiectul are un caracter deschis de voluntariat, la care se pot înscrie și alte instituții, participanți etc. Beneficiari: elevi, adulți, comunitatea. Toți  concurenții vor fi înștiințați din timp pentru participare la festivitatea de premiere care va avea loc la Timișoara, prin email, mesaj telefonic, ori mass-media.

Premiile Comcursului: Marele premiu, Premii speciale, premiul 1, 2, 3, mențiuni, Diplome de excelență și onoare. Premiile vor consta în: diplome, cărți, publicare în revista literară „Luceafărul de Vest” și bani în limita disponibilităților.

Cele mai reprezentative creații vor fi tipărite într-o  antologie cu titlul „Eminescu, un vis în aşteptare”. Cei care vor  să susțină acest proiect literar, sub orice formă (donații în bani, cărți, reviste etc) ca un semn de omagiu adus lui Eminescu, o pot face în contul: RO53RNCB0790156956170001 BCR Timișoara.

Organizatori: Filiala UZPR „Valeriu Braniște” Timiș, președinte, conf. univ.  dr. Ioan David, Asociația „Luceafărul de Vest”, str.Orșova, nr 25, sc.B, ap 1, Timișoara, președinte, Dumitru Buțoi, publicist, membru UZPR. Tel. mobil. 0729.009.525.

Coordonator: Grigore Mâinea, redactor, revista „Luceafărul de Vest” Timișoara, Tel mobil: 0742.221.404.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii