Octavian Osanu - lansarea Monografiei comunei Cavadinești

 


Muzeul Brăilei organizează vineri, 17 septembrie 2021, de la ora 17, la sediul central din Piața Traian, nr. 3, în sala mare, la lansarea cărții Monografia comunei Cavadinești, de Octavian Osanu, apărută la Editura Istros a Muzeului Brăilei anul acesta. Activitatea este organizată în colaborare cu Societatea de Științe Istorice din România și se va desfășura în prezența autorului. 
Prezintă:
prof. univ. dr. Artur Tuluș;
dr. Ștefan Aftodor, profesor;
dr. Viorel Bratosin, profesor. 
Menționăm că se vor respecta normele în vigoare privind infectarea cu Covid 19 (purtarea măștii, distanțare, dezinfectare etc.).

Octavian Osanu este profesor de istorie. A trăit timp de 29 de ani în comuna Cavadineşti, până în anul 1980, când s-a căsătorit la Brăila. După absolvirea facultăţii a predat în comuna natală, la Şcoala Gimnazială Găneşti, comuna Cavadineşti, timp de şase ani (1974-1980), perioadă în care a cules informaţii despre istoria comunei. După pensionare şi-a intensificat cercetările în arhive şi biblioteci din Galaţi, Brăila şi Bucureşti, dar şi contactele cu numeroşi fii ai satului.

Monografia se întinde pe 536 de pagini şi are 20 de capitole, care cuprind aspecte numeroase din istoria aşezării Cavadineşti. Aceasta reprezintă o străveche vatră de locuire din judeţul Galaţi, având o vechime de peste 12.000 de ani, fiind atestată documentar din anul 1436, în timpul domniei fraţilor Ilie Voievod şi Ştefan Voievod.


Scrieți un comentariu

Mai nouă Mai veche