Ticker

6/recent/ticker-posts

Anotimpuri și culoare în inimă de copil. Concursul județean de desene și abilități manuale

 


Biblioteca Județeană "Panait Istrati" și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Brăila organizează concursul județean de desene și abilități manuale "Anotimpuri și culoare în inimă de copil", adresat preșcolarilor și elevilor cu cerințe educaționale speciale.

Argument: Pe lângă limbajul lexico - gramatical, copilul care necesită cerințe educaționale speciale poate folosi și limbajul artistic pentru a-și exprima mai bine stările de spirit. Concursul se adresează elevilor din învățământul special brăilean integrați în școlile de masă, care beneficiază de cadru didactic itinerant și de sprijin. Prin acest demers ne dorim să învățăm copiii să-și exerseze memoria vizuală, să se exprime prin artă, să dobândească anumite deprinderi și abilități manuale.

Regulament: Copiii pot participa la toate cele trei secțiuni: felicitări/ornamente, colaje, desene/picturi. Înscrierea participanților se va face în perioada 1 martie - 22 mai 2022. Elevii, îndrumați de cadrele didactice, vor realiza lucrări despre primăvară, vară și 1 Iunie. Eticheta se aplică pe lucrare în colțul din dreapta jos (numele și prenumele elevului, școala, grupa/clasa, numele cadrului didactic coordonator).

Juriul va fi compus din cadre didactice și bibliotecari din partea ambelor instituții implicate. În urma jurizării se vor acorda premii și diplome pentru fiecare secțiune. Evaluarea va ține cont de originalitatea lucrărilor, capacitatea de a transmite prin formă, culoare și compoziție un mesaj, modul în care utilizează tehnicile de lucru alese, respectarea temei și aspectul îngrijit al lucrării.

Lucrările participanților vor fi expuse Biblioteca Județeană "Panait Istrati", urmând ca pe 3 iunie să se desfășoare festivitatea de premiere.

Toate lucrările vor fi trimise la sediul C.S.E.I – Șoseaua Rm. Sărat, nr. 80, persoană de contact: Pîrvu Carmen sau la sediul Bibliotecii din Piața Poligon nr. 4, persoană de contact: Camelia Aurelia Cherciu. Fișa de înscriere, acordul părinților și acordul de fotografiere vor fi trimise în format electronic pe adresa de email: carmenbudur@yahoo.com cu menţiunea pentru concursul "Anotimpuri și culoare în inimă de copil".


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii