Ticker

6/recent/ticker-posts

În acest weekend la Teatrul Dramatic Fani Tardini: UŞA E DESCHISĂ! | O NOAPTE FURTUNOASĂ | SOACRA CU TREI NURORI

 


Teatrul Dramatic "Fani Tardini" invită publicul la spectacolele programate la sfârşitul acestei săptămâni.

Vineri, 11 februarie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" prezintă spectacolul UŞA E DESCHISĂ! de Andrei Velea, regia: Vlad Ajder, scenografia: Daniel Divrician. Spectacolul a avut premiera în februarie 2021.

În distribuţie, actriţa Petronela BUDA în rolul Femeii.

UŞA E DESCHISĂ! este o monodramă ce are la bază piesa "Păpuşa din podul bunicii" a scriitorului gălăţean Andrei Velea, inspirată de un caz real şi publicată în cartea de proză scurtă "Plaja de la Vadu" (Editura Brumar, 2013). Piesa a fost montată în premieră absolută la Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

În UŞA E DESCHISĂ!, o fostă studentă la Medicină condamnată pentru crimă cere îngăduinţă. Ea vrea să nască în libertate copilul pe care îl poartă în pântec. Pronunţarea sentinţei îi revine tacit spectatorului, ca un exerciţiu individual, intim, de a cântări cu mintea lucidă ceea ce sufletul a ales deja.

Spectacolul durează 60 de minute.

Sâmbătă, 12 februarie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" prezintă spectacolul O NOAPTE FURTUNOASĂ de Ion Luca Caragiale, regia şi scenografia: conf.univ.dr. Radu Horghidan, asistenţă regie: asist.univ.drd. Oana Mogoş. Spectacolul de licenţă al Promoţiei 2022 a Facultăţii de Arte de la Galaţi, Clasa conf.univ.dr. Radu Horghidan, O NOAPTE FURTUNOASĂ este o coproducţie Universitatea "Dunărea de Jos" - Teatrul Dramatic "Fani Tardini" şi a avut premiera pe 23 ianuarie 2022.

În distribuţie, studenţii din Anul III al Facultăţii de Arte, sprijiniţi de cursanţii Programului de Masterat al aceleiaşi Facultăţi: Mihai Păun (Jupân Dumitrache), Laurenţiu Bobeică (Nae Ipingescu), Adriana Mitu (Veta), Dorina Iuliana Necula (Ziţa), Ionuţ Strat (Spiridon), Robert Bîclea (Chiriac) şi Nică Bargan (Rică Venturiano).

Descrişi de îndrumătorul lor ca fiind "o generaţie plină de energie, plină de viaţă, plină de umor", studenţii actori le împrumută personajelor din tinereţea, entuziasmul şi prospeţimea lor în această comedie despre dragoste oarbă, gelozie maladivă şi principii şubrede.
Spectacolul O NOAPTE FURTUNOASĂ durează 90 de minute.

Duminică, 13 februarie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" prezintă spectacolul SOACRA CU TREI NURORI după povestea cu acelaşi titlu a lui Ion Creangă, adaptarea şi regia: Dan Mirea, scenografia: Daniel Divrician, coregrafia: Elena Anghel. Spectacolul a avut premiera în iunie 2019.

În distribuţie: Carmen ALBU (Aftimia), Svetlana FRIPTU (Maranda), Mihaela LECCA-GOREA (Anica), Aureliu BATCĂ (Constantin), Cristina UJA-NEAGU (Floarea), Vlad AJDER (Culai), Valeria TABAN (Agripina), Adelin ILIE (Gheorghiţă) şi Lică DĂNILĂ (Popa Leapşă).

Instrumentişti: Tamara MANEA, Doru ROŞCA, Vasile SAVIN şi Ionuţ DONOSE.

Spectacolul este o adaptare a poveştii "Soacra cu trei nurori" de Ion Creangă, apărută în 1875. Este anul în care Creangă îl cunoaşte pe Mihai Eminescu, pe atunci revizor şcolar la Iaşi şi Vaslui, cu care se împrieteneşte şi la îndemnul căruia scrie cele mai importante opere ale sale.

Povestea lui Creangă, adaptată pentru scenă şi montată cu meşteşug de regizorul Dan Mirea, un împătimit al umorului popular, expune spaţiul rural românesc şi vulnerabilităţile sale - "castele" săteşti, căsătoria ca mijloc de sporire a averii, autoritatea părintească -, precum şi conflictul dintre vechi şi nou.
Spectacolul durează 105 minute.

Biletele pot fi cumpărate de pe platforma online bilete.fanitardini.ro sau de la Agenţia Teatrală. Informaţii şi rezervări: 0758 049 850.

Participarea la spectacole este permisă doar în baza unui Certificat Verde valid, care să ateste vaccinarea completă împotriva COVID-19, testarea cu rezultat negativ sau trecerea prin boală. Certificatul poate fi descărcat de pe https://certificat-covid.gov.ro. Purtarea măştii este obligatorie. Gradul maxim de ocupare a sălii este de 30%.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii