Ticker

6/recent/ticker-posts

Weekendul Brâncuşi la Muzeul ASTRA

 


Muzeul ASTRA organizează în acest sfârşit de săptămână, 19-20 februarie (S&D, între orele 11-15), evenimentul Weekendul Brâncuşi.

La împlinirea a 146 de ani de la naşterea Maestrului Constantin Brâncuşi, Muzeul ASTRA reliefează acest moment printr-o călătorie specială în lumea satului traditional din zona Olteniei de Nord, prezent aici cu monumente şi obiecte de patrimoniu.
În cele două zile dedicate sculptorului Constantin Brâncuşi, vor fi organizate ghidaje tematice în gospodăriile din Bălăneşti, Târgu-Cărbuneşti, Musculeşti-Petreşti, Croici-Mătăsari, Stolojani, crama viticolă din Bălăneşti, crama pomicolă din Polovragi şi povarna din Sârbeşti, monumente expuse în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Muzeografii vor oferi vizitatorilor informaţii despre arta, tradiţiile gorjene, dar şi despre viaţa şi opera sculptorului român.

De asemenea, meşterul Andrei Buda va pune în scenă un atelier de sculptură la Gospodăria din Târgu-Cărbuneşti, între orele 11-15 (S&D), în care toţi cei interesaţi vor avea ocazia să realizeze sculpturi din lemn (în miniatură), inspirate din opera Maestrului Brâncuşi.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii