Ticker

6/recent/ticker-posts

Brăila. Festivalul Concurs Întâlnirea Umoriștilor 2022


Casa de Cultură a Municipiului Brăila, în colaborare cu Cenaclul Umoriștilor Brăileni (C.U.B.) Ștefan Tropcea, organizează cea de a patra ediție a Festivalului Concurs Întâlnirea Umoriștilor. Manifestarea va avea loc, în perioada 6-8 mai 2022, la Brăila, la Casa Memorială Petre Ștefănescu-Goangă. 

Festivalul se dorește a fi un eveniment anual, competitiv şi are drept scop cultivarea literaturii umoristice – poezia umoristică, schița umoristică, aforismul - în literatura de gen a urbei. La concurs poate participa orice creator din țară, indiferent de vârstă. 

Concursul se va desfășura pe două secțiuni, fiecare având tema sa. Pentru secțiunea UMOR PE RIME (poezie umoristică și distihuri absurde) a fost aleasă tema Picior…literar, iar pentru secțiunea PROZĂ SCURTĂ (schiţă umoristică și aforisme) tema este Picioare…în general. Concurenții pot participa la ambele secţiuni și subsecțiuni, însă nu pot obţine decât un premiu (care răsplătește cea mai valoroasă dintre lucrările sale). 

Lucrările vor fi trimise până la data de 15 aprilie 2022, într-un exemplar, cu motto, pe adresa de e-mail a Casei de Cultură a Municipiului Brăila: contact@culturabraila.ro, sau prin poștă pe adresa Casa de Cultură a municipiului Brăila, Piaţa Poligon, nr.2, Brăila, cu mențiunea: pentru concursul Întâlnirea Umoriștilor. În cazul lucrărilor trimise prin e-mail, se vor trimite două documente : primul va cuprinde datele personale și motto-ul, iar al doilea, lucrarea propriu-zisă cu motto. Jurizarea va avea loc în intervalul 26-29 aprilie 2022, lucrările primite urmând să fie analizate de un juriu prezidat de Mihai Frunză – președintele C.U.B. Câștigătorii vor fi invitați la Brăila, unde, pe 7 mai 2022, vor fi premiați în cadrul unui spectacol de gală.  

Regulamentul concursului poate fi studiat pe pagina de Facebook și pe site-ul instituției, la adresa www.culturabraila.ro


 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii