Ticker

6/recent/ticker-posts

Kinodiseea Altfel aduce publicului poveştile premiate în marile festivaluri de film

 


KINOdiseea Altfel revine cu filme distractive, educative şi optimiste pentru copii şi părinţi. Cu mic, cu mare, spectatorii vor avea ocazia să(re)vadă o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2021 la ARCUB -Sala Mare (Strada Lipscani nr. 84 - 90, Bucureşti), în perioada 21-24 aprilie.

În contextual acestei perioade, este foarte important să aducem zâmbete şi bucurie tuturor copiilor. Asociaţia Culturală Metropolis vine în sprijinul insituţiilor de stat şi asociaţiilor care au în grijă sau administrează centre de refugiaţi sau centre de plasament (case de copii) prin oferirea de locuri rezervate la toate proiecţiile şi subtitrarea filmelor în limba ucraineană.

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul debutează joi 21 aprilie la ora 18:30 cu filmul Peter Rabbit: The Runaway (audienţă generală/durată 90 minute/dublat în limba română şi subtitrat în limba ucraineană) Peter Rabbit, adaptarea pentru marele ecran a clasicei poveşti semnate de Beatrix Potter, revine pe ecrane cu un nou capitol. Ajuns la oraş, se bucură de aventură şi îşi face prieteni noi: iepurele vagabond Barnabas, şobolanul rotofei Samuel Whiskers şi felinele infractoare: Tom Kitten şi Mittens. Noii camarazi îi apreciază poznele şi Peter se simte, în sfârşit, acceptat, dar noul anturaj este cam dubios şi îl bagă în belele. Va reuşi oare să scape de influenţele negative şi să se reunească cu ceilalţi iepuraşi şi să restabilească armonia? O poveste despre identitate, cu aventuri comice şi lecţii valoroase pentru copii.

Vineri începând cu ora 11:00, toţi copiii vor cânta alături de Buster Moon (Matthew McConaughey) un koala stilat şi un optimist incorigibil în "Sing-Hai să cântăm" (durata 110 minute/audienţă generală/dublat în limba romană şi subtitrat în limba ucraineană). Filmul a primit două nominalizări la Globul de Aur pentru cel mai bun film de animaţie şi pentru cel mai bun cântec original.

Sâmbătă 23 aprilie, ora 11:00, filmul de animaţie Encanto (durată 99 minute/audienţă generală/dublat în limba romană şi subtitrat în limba ucraineană), va prezenta povestea unei fete din Columbia, pe nume Mirabel, care se confruntă cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. O poveste magică şi plină de culoare care a câştigat Globul de Aur şi Premiul Oscar (2022) şi pentru cel mai bun film de animaţie.

HopŢop (audienţă generală/durată 92 minute/dublat în limba română şi subtitrat în limba ucraineană) va încheia seria proiecţiilor KINOdiseea Altfel. La ora 11:00 va începe povestea de aventură şi comedie regizată de Tim Hill, care se petrece departe de coasta Americii de Sud, pe insula Rapa Nui, cunoscută ca Insula Paştelui, unde se află o fabuloasă fabrică de dulciuri. Trei sute şaizeci şi cinci de zile pe an, Iepuraşul de Paşte domneşte peste o echipă de iepuraşi şi de pui care pregătesc coşuri umplute cu bomboane pentru a fi trimise copiilor din toată lumea în dimineaţa de Paşte.

Totodată, spectatorii vor avea ocazia să vizioneze episoade din serialul online "2 minute cu Amy", o invitaţie pentru cei mici de a porni într-o călătorie imaginară pe toate continentele, unde vor afla ce lucruri interesante reciclează oamenii din alte părţi ale lumii: de la orchestra din Paraguay care cântă la instrumente făcute din deşeuri şi până în satul japonez unde locuitorii sortează deşeurile pe 45 de categorii. Proiect de educaţie ecologică susţinut de Asociaţia Environ, sponsorul ediţiei KINOdiseea Altfel.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală şi Sud-Est, atât ca număr de filme, cât şi ca număr de spectatori. Festivalul este recunoscut la nivel internaţional de către cea mai importantă asociaţie pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA - European Children's Film Association.

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturală Metropolis. Proiect cultural co-finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii