Ticker

6/recent/ticker-posts

Premianţii Galei Radio România Cultural 2022

 


Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XXI-a, şi-a desemnat câştigătorii, luni, 18 aprilie 2022, la Teatrul Odeon.

Moment deosebit de aşteptat de lumea culturală, evenimentul s-a bucurat de prezenţa multor personalităţi ale lumii culturale şi artistice, a Ministrului Culturii, dl. Lucian Romaşcanu, a Preşedintelui Director General al Radio România, dl. Răzvan Ioan Dincă, a jurnaliştilor şi criticilor, dar şi a unui numeros public ce a umplut sala Teatrului Odeon. Un moment deosebit al serii a fost recitalul Nicu Alifantis& ZAN.

Gala a revenit pe scena Teatrului Odeon după doi ani de absenţă. Astfel, au fost acordate şi trei premii speciale şi un premiu de excelenţă care recunosc reuşite şi evenimente extraordinare din perioada pandemiei:

Premiul de excelenţă al Galei Premiilor Radio România Cultural i-a revenit doctorului Cătălin Denciu şi echipei secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra-Neamţ.

"A fost o perioadă grea, atât pentru personalul medical, cât şi pentru pacienţii noştri şi pentru familiile acestora. Eforturile noastre au fost marcate de succese, dar şi de multe nereuşite şi tragedii, care şi-au pus amprenta asupra vieţii noastre, a tuturor. Sperăm ca lecţiile solidarităţii şi umanităţii învăţate în această perioadă să nu dispară niciodată. Mulţumim şi suntem recunoscători organizatorilor acestei gale pentru premiul acordat şi dorim tuturor Sărbători Pascale binecuvântate, cu linişte şi sănătate alături de cei dragi!"( dr. Cătălin Denciu)

Premiul special pentru educaţie a fost acordat platformei de pregătire la matematică MateX.xyz.
Premiul special pentru ştiinţă a fost acordat acordat fondatorului Graphs.ro, Dragoş Vana.
Premiul special pentru literatură a fost decernat Librăriei "La Două bufniţe", din Timişoara.

Premiile acordate pentru anul 2021 sunt următoarele:
La categoria PROZĂ: Alina NELEGA, pentru cartea "un nor în formă de cămilă", Editura Polirom, 2021;
La categoria POEZIE: Simona POPESCU, pentru "Cartea plantelor şi animalelor";
La categoria TEATRU: Teatrul "Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe pentru spectacolul "Consimţământ" de Evan Placey, în regia lui Radu Afrim;
La categoria FILM: Otto Barbarul, regia Ruxandra Ghiţescu;
La categoria ARTE VIZUALE : Mircia Dumitrescu, pentru cele patru expoziţii personale de anvergură din 2021;
La categoria ŞTIINŢĂ: Prof.univ.Răzvan Cherecheş, Directorul Departamentului de Sănătate Publică al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, pentru campania de promovare a măsurilor de sănătate publică anti-COVID din România;
La categoria MUZICĂ: Nicu Alifantis & Zan, pentru albumul "Dimov - Leoneed is love";
La categoria EDUCAŢIE: Asociaţia Narada - pentru proiectele care aduc tehnologia secolului 21 mai aproape de educaţie.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii.
Un eveniment: Radio România
Producător: Radio România Cultural
Coproducător: TVR 3
Partener: Teatrul Odeon
Sponsori: ZAREA, Organizaţia Somelierilor din România 2011, AQUA Carpatica, Hotel Cişmigiu.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii