Ticker

6/recent/ticker-posts

Concursul de proză scurtă POLARIS ediția a III-a 2023

 


Concursul de proză scurtă POLARIS ediția a III-a organizat de Editura Biscara îl celebrează în anul 2023 pe Demetru Dem. Demetrescu-Buzău, cunoscut sub numele Urmuz, căci se împlinesc 140 de la naștere și 100 de ani de la moartea lui…

Participanții sunt invitați să preia un fragment din textul urmuzian <<PUȚINĂ METAFIZICĂ ȘI ASTRONOMIE>>, pe care să-l considere motto pentru creațiile proprii, inedite, scrise într-o manieră absurd-suprarealistă.

Lucrările concurenților sunt așteptate în perioada
1 aprilie – 15 iulie 2023
la adresa de e-mail office@editurabiscara.ro  .

În e-mail, alături de fișierul în format Word conținând proza scurtă pentru concurs, se vor preciza numele și prenumele autorului, precum și localitatea din care provine.

Fiecare concurent va participa cu o singură lucrare.

Textul va avea maximum 2 pagini, format A4 și va fi editat cu font Times New Roman 12, la un rând, cu diacritice, fiind însoțit de fragmentul ales ca motto. Nu vor fi admise în concurs lucrările care nu respectă regulile gramaticale în vigoare sau care au conținut indecent.

Până la 31 august 2023 vor fi selectate cele mai valoroase texte intrate în concurs, pentru a fi publicate într-un volum colectiv. De asemenea, Revistele partenere vor putea alege, dintre finaliști, câte un autor căruia îi vor publica, drept premiu, proza înscrisă în concurs.

Succes tuturor participanților!

Sara Mina – Editor

PARTENERI:
Revista LEVIATHAN
Revista MIȘCAREA LITERARĂ
Revista PLUMB
Revista SPAȚII CULTURALE
Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad
Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș
Biblioteca Județeană „I.A. Bassarabescu” Giurgiu


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii