Ticker

6/recent/ticker-posts

Premiera spectacolului în limba portugheză a textului de teatru românesc Limite

 


Asociația Culturală Replika din România, în parteneriat cu Teatro dos Aloés din Portugalia, anunță premiera spectacolului în limba portugheză a textului de teatru românesc „Limite”, un one-woman show comic și acid despre școală. Premiera va avea loc în data de 22 martie 2023, la Recreios da Amadora, din Amadora, Portugalia.

Producția portugheză a textului românesc „Limite” face parte din proiectul „Limite educaționale. Comunități creative de teatru”, proiect de cooperare europeană, inițiat de Asociația Culturală Replika, în parteneriat cu Monternoi Kairoi Astiki Mikerdos Kopiki Etaireia (Modern Times Theater - Grecia), Associação Cultural Teatros Dos Aloés (Teatro dos Aloés - Portugalia) și Koinonikh Synetairistikh Epixeirhsh Pramata kai Thamata (Pramata & Thamata - Grecia). Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Europa Creativă, apelul CREA-CULT-2021-COOP, și de către Asociația Fondului Cultural Național, în cadrul sesiunii I/2023. Această premieră marchează prima coproducție internațională a artiștilor și artistelor Centrului Replika.

Pus în scenă în 2018 de Asociația Culturală Replika la Centrul Replika, „Limite” pornește de la un caz real și extinde analiza acestuia asupra sistemului educațional din România, cu multiplele lui divergențe, incongruențe, discrepanțe, încercări de reformare și escaladare a unor erori moștenite. În regia lui Radu Apostol (RO), echipa portugheză formată din actrița Elsa Valentim, scenograful José Manuel Castanheira, compozitorul Rui Rebelo, lighting designerul Aurélio Vasques, graficianul João Rodrigues și stilistul Dino Alves, va încerca adaptarea textului scris de Mihaela Michailov și Radu Apostol la realitățile și provocările sistemului educațional din Portugalia. Traducerea și adaptarea textului este semnată de Graça Margarido și Mick Greer.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii