Ticker

6/recent/ticker-posts

Concurs de manuscrise Itaca 2023

 


Itaca Publishing House, editură înregistrată la Dublin, Irlanda, organizează

Concurs de manuscrise (poezie și proză)

Condiții:

Manuscrisul să nu fi fost propus altei edituri sau publicat anterior (nici măcar în format electronic).
Se trimite manuscrisul în nume propriu, în limba română (va fi publicat în limba română), fără imagini, format word, neprelucrat, obligatoriu cu diacritice, format A4, Times New Roman, la un rând, corp literă 12 la adresa publicare@itaca.ie până pe data de 31 august 2023.

Documentul trebuie să fie însoțit de o scurtă prezentare a autorului, o fotografie personală și o prezentare a cărții (sinopsis). Se menționează numele real și pseudonimul literar, dacă există.
Email-ul trimis trebuie să aibă ca titlu numele autorului, numele cărții și specificația poezie sau proză.
Toate costurile publicării vor fi suportate de editură.
Următoarele două clasate, atât la proză cât și la poezie, vor beneficia de o reducere de 50% la publicare.
Cărțile selectate (una de poezie și una de proză) vor fi tipărite, în prima fază, într-un tiraj de 100 exemplare, tirajele ulterioare nedepășind 1000 exemplare, decât în baza unui act adițional semnat de ambele părți.

Din primul tiraj, autorul va primi 10 exemplare, 13 vor fi trimise la Bibliotecile Naționale și universităților din UK (British Library, University of Oxford Library, Cambridge University Library, National Library of Scotland, National Library of Wales) și Irlanda (The National Library of Ireland, Trinity College Dublin Library, Dublin City University Library, University of Galway Library, University College Cork Library, University of Limerick Library, Maynooth University Library, University College Dublin Library), iar 7 vor rămâne în fondul editurii. Celelalte 70 se vor vinde prin Librăria editurii, târguri de carte și evenimente culturale, iar drepturile de autor vor reprezenta un procent de 30% din suma încasată de editură.
Prețul de comercializare, atât în format print cât și eBook, va fi stabilit de editură.
Concepția copertei va fi a editurii.
Durata contractului va fi de 5 ani.

Pot participa la concurs autori publicați sau debutanți, cu vârsta de peste 18 ani, din România sau Diaspora.
Înscrierea în concurs a manuscrisului și transmiterea datelor reprezintă acceptul de publicare, în cazul selectării manuscrisului, pe baza cărora se face contractul.
Odată trimis, nu se poate retrage manuscrisul din concurs.
Nu se dau explicații pentru selectarea sau neselectarea manuscriselor.
Răspunderea pentru conținutul manuscriselor revine exclusiv autorilor.

Câștigătorii anului 2022 au fost Nicolina Halgaș, cu romanul Albedo, și Geo Vasile, cu volumul Poezii, efecte secundare.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii