Ticker

6/recent/ticker-posts

Festivalul concurs PRIMA VERBA 2023

 


Palatul Culturii Teodor Costescu din municipiul Drobeta Turnu Severin, în parteneriat cu primăria orașului și cu concursul Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Craiova a Uniunii Scriitorilor din România și Societatea Scriitorilor Danubieni, va organiza prima ediție a festivalului – concurs PRIMA VERBA în perioada 20-21 septembrie 2023.

Festivalul-concurs PRIMA VERBA – Ediția I se va bucura de prezența unui prestigios juriu care va acorda premii ce vor consta în tipărirea volumelor de debut a celor mai valoroase manuscrise, conferirea „Medaliei Prima Verba”, dar și premii în bani pentru volumele de debut apărute în 2022 și 2023. Acest festival este dedicat debuturilor în poezie, proză, eseu, critică literară, în limba română. Secțiunea manuscrise este dedicată autorilor care nu au debutat în volum personal, manuscrisele acestora trebuind să cuprindă între 60 – 100 de pagini într-un exemplar pe suport de hârtie.

Premiile constau în tipărirea manuscriselor desemnate de un juriu al Uniunii Scriitorilor din România, la Editura Prier, colecția Prima Verba. 

Secțiunea II – Debut în volum se adresează autorilor care au debutat recent în volum personal cu poezie, proză, eseu, critică literară. Autorii pot trimite un exemplar din cărțile tipărite în 2022 și 2023.

Se acordă medalia Prima Verba și premii în bani pentru titlurile premiate de juriu. 

Autorii sunt invitați să trimită manuscrisele și cărțile până pe data de 10 septembrie 2023, pe adresa: Palatul Culturii Teodor Costescu, Bdul Carol I nr. 2A, Drobeta-Turnu Severin.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii