Ticker

6/recent/ticker-posts

Dezvoltarea Durabilă văzută prin lentila artei – Festival național de artă 2023 Ediția I

 


Dezvoltarea Durabilă văzută prin lentila artei – Festival național de artă 2023 Ediția I este un proiect propus și implementat de Asociația E CEVA BINE (fostă BENEVA) pentru Departamentul de Dezvoltare Durabilă, este un proiect complex ajuns astăzi la momentul prezentării către publicul larg a rezultatelor obținute în cadrul unui proces creativ și lucrativ care a pus împreună peste 160 de artiști, copii și adolescenți din întreaga țară, profesori și mentori.

Pe parcursul a 2 săptămâni începând cu 12 octombrie 2023 vă invităm să vizitați expoziția colectivă care aduce împreună tineri artiști din Regiunea Dobrogea. Expoziția va avea loc la Biblioteca Orașenească “Jean Bart” și va avea vernisajul in data de 13.10.2023 ora 13:30. Tinerii artisti Maria Gheorghe, Ioana Olaru, Alexandra Jigarov, Bianca Hudacov, Paula Lovin, Sofia Simionov, Maria Victoria, Cuzmin, Elena Cristina Chiriac, Cristian Atanase, Petru Mocenco Covaliov, Rareș Airoaie, Iulia Melentiev, Bianca Sfedea, Dragoș Călin, Rene Poenaru, Maia Butilchin, Sofia Tulbegian, Eric Manuceanu, David Butilchin, Rebecca Ododenco Andrei, Alexia Maya Ivenco au fost indrumati și mentorați de Valentin Lavric.

Expoziția „surprinde speranțele, visele și creativitatea celei mai tinere generații din fiecare regiune a României. Acești tineri artiști s-au reunit pentru a-și exprima viziunile pentru un viitor sustenabil și armonios inspirat de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite” declară Iulian Văcărean, președintele Asociației E CEVA BINE.

Obiectivul proiectului este promovarea în rândul școlarilor a Strategiei Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă și a celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Agendei 2030, adoptată prin Rezoluția Adunării Generale a ONU A/RES/70/1 și creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare prin activități extracuriculare și prin metode alternative – folosind arta ca instrument de educație și vehicul de promovare formală și informală.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii