Ticker

6/recent/ticker-posts

Apel la Candidaturi pentru Rezidențele No Frontier

 


Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, lansează un apel entuziast către artiștii vizuali români din afara granițelor țării, pentru a participa la proiectul inovator Rezidențele «No Frontier». Scopul acestui proiect este de a oferi oportunitatea artiștilor să lucreze într-un mediu cultural îmbogățit, oferindu-le șansa de a desfășura o rezidență artistică la Iași timp de 1-3 săptămâni, în perioada aprilie-septembrie 2024, însoțită de o bursă în valoare de 3.000 de lei.

Aceste rezidențe fac parte din programul „Acasă la MNLR Iași” (Rezidențe literare și artistice) al Proiectului de Management al MNLR Iași. 2022-2027 și sunt dedicate tuturor artiștilor vizuali români din alte țări. Artisti independenți, liber profesioniști, studenți și alți creatori entuziaști sunt eligibili să își depună candidaturile.

Dosarul de candidatură trebuie redactat în limba română sau într-o limbă de circulație internațională (engleză, franceză) și să includă un CV detaliat, portofoliu cu cel puțin 10 fotografii ale lucrărilor personale pentru artiștii plastici, sau link-uri pentru artiștii fotograf & video. De asemenea, trebuie să fie anexate o copie a actului de identitate și un formular de înscriere completat, care să includă nume, prenume și o propunere de proiect de minimum 1.500 de semne cu spații.

Proiectele vor fi evaluate în funcție de criterii precum legătura tematică cu rețeaua MNLR Iași, impactul asupra comunității locale, calitatea și originalitatea propunerii artistice, fezabilitatea realizării proiectului în perioada stabilită, și utilitatea produsului cultural-artistic rezultat din proiect.

Candidaturile se pot trimite până la data de 29 martie 2024, la adresa de e-mail programe.mnlri@gmail.com. La finalul perioadei de rezidență, artistul beneficiar trebuie să livreze MNLR Iași un produs artistic material.

Proiectul încurajează diversitatea și creativitatea, iar rezultatele vor fi anunțate pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro în data de 10 aprilie 2024. Pentru mai multe informații și pentru descărcarea formularului de înscriere, accesați site-ul de mai sus.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii