Ticker

6/recent/ticker-posts

Despre lumea în care trăim. Conferințe la Ateneul Român

 


Festivalul de conferințe "Despre lumea în care trăim" revine la Ateneul Român pentru cea de-a șaptea ediție, desfășurându-se în perioada 18-20 mai 2024. Acest eveniment reprezintă o platformă de dialog cultural și științific abordând teme contemporane, oferind publicului posibilitatea de a interacționa cu specialiști de prestigiu și personalități din lumea culturii.

Printre vorbitorii de seamă ai acestei ediții se numără Alexandru N. Stermin, Catherine Nixey, Victor Ieronim Stoichiță, Cristian Mureșan, Gabriel Liiceanu, într-o varietate de conferințe și discuții, alături de partenerii lor de dialog: Radu Paraschivescu, Cătălin Striblea, Mihaela Dedeoglu și Horia-Roman Patapievici.

Biletele pentru participarea la eveniment, atât în sala Ateneului, cât și pentru vizionarea online, precum și abonamentele pentru toate conferințele, sunt disponibile pe platforma Eventbook. Până pe 24 martie, abonamentele beneficiază de o reducere de 50 de lei.

Printre temele de discuție se numără relația oamenilor din comunitățile tribale cu natura, impactul răspândirii creștinismului în Imperiul Roman, reprezentarea "celuilalt" în arta vizuală occidentală, direcția capitalismului într-o lume în schimbare, provocările digitalizării rapide, deruta clasei de mijloc și impactul inteligenței artificiale.

Evenimentul este organizat anual de Fundația Humanitas Aqua Forte, în colaborare cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA, fiind posibil datorită sprijinului oferit de compania DEDEMAN, partener principal. Jurnalistul cultural și realizator TV Marius Constantinescu va fi gazda evenimentelor, prezentând și moderând discuțiile captivante pe scena Ateneului Român.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii