Ticker

6/recent/ticker-posts

Leoaică tânără, iubirea... Ediţia a XXIV-a 2024. Concurs național de poezie de dragoste

 


Pasionații de poezie sunt invitați să participe la cea de-a XXIV-a ediție a Concursului Național de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea...”, organizat de Centrul Cultural Piteşti în colaborare cu revistele de cultură Cafeneaua literară și Argeș. Evenimentul va avea loc pe 26 aprilie 2024, marcând o tradiție de încărcătură emoțională și creativitate.

Regulamentul concursului este deschis participanților cu vârste de până în 35 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România și nu au câștigat premii la edițiile anterioare. Un aspect de noutate este posibilitatea participării și a scriitorilor străini, oferind un caracter internațional evenimentului.

Concurenții sunt invitați să trimită organizatorului 7 poezii de dragoste, creații originale în limba română, într-un singur document cu specificațiile: corp 16, extensia .doc sau .rtf, font Times New Roman, aliniat la stânga. Fiecare poezie trebuie să fie printată sau dactilografată pe o singură pagină (eventual două), semnată cu numele real al autorului și să conțină informații de contact: număr de telefon, adresă de e-mail și localitatea de domiciliu. Textele pot fi expediate la adresa de e-mail cultcentre@yahoo.com sau prin poștă la adresa Centrul Cultural Piteşti, Str. Calea Craiovei nr. 2, Casa Cărții, Bloc G1, Sc. C, et. I, cod 110013, Pitești, jud. Argeș, sau depuse direct la sediul Centrului Cultural Piteşti până la data de 25 martie 2024.

Juriul format din membri ai U.S.R., Filiala Pitești, va desemna câștigătorii, care vor fi premiați în cadrul festivității de premiere ce va avea loc la Centrul Cultural Piteşti pe 26 aprilie 2024, ora 13:00. Premiile constau în diplome și sume de bani: Premiul I: 700 de lei, Premiul al II-lea: 600 de lei, Premiul al III-lea: 500 de lei, Mențiune I: 400 de lei, Mențiune II: 400 de lei. Câștigătorii trebuie să fie prezenți la festivitate pentru a primi premiul, iar aceștia sau delegații lor trebuie să prezinte un act de identitate.

Regulamentul complet al concursului poate fi consultat pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești (www.centrul-cultural-pitesti.ro) și pe pagina oficială de Facebook a instituției.

Concursul Naţional de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea...” reprezintă un prilej de manifestare a talentului poetic și este o inițiativă de promovare a creației literare într-un spirit de iubire și frumusețe.

Centrul Cultural Piteşti
Director: Carmen Elena Salub
Președinte juriu: Virgil Diaconu
Director Cafeneaua literară: Virgil Diaconu


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii