Ticker

6/recent/ticker-posts

Conferinţa „140 DE ANI DE LA NAȘTEREA SCRIITORULUI PANAIT ISTRATI. CENTENAR KYRA KYRALINA”

 


Consiliul Judeţean Vaslui şi Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad vă invită să luați parte la un eveniment cultural deosebit în data de vineri, 19 aprilie 2024, începând cu ora 17.30, la sediul muzeului din str. Republicii 235. Este vorba despre conferinţa intitulată „140 DE ANI DE LA NAȘTEREA SCRIITORULUI PANAIT ISTRATI. CENTENAR KYRA KYRALINA”, ce va fi susţinută de către Domnul conf. univ. dr. ZAMFIR BĂLAN, reprezentant al Muzeului Brăilei „Carol I” – Casa memorială Panait Istrati.

Această prezentare captivantă va aduce în atenția publicului momentele esențiale din viața și opera scriitorului Panait Istrati, evidențiind conexiunile profunde dintre experiența sa personală și creația sa literară. De la activitatea sa ca jurnalist de stânga în presa românească din perioada premergătoare Primului Război Mondial, până la consacrarea sa ca „prozatorul francez contemporan” recunoscut de către ilustrul Romain Rolland, prefațațiile și povestea călătoriei sale literare vor fi subiecte dezbătute în cadrul conferinței.

Pe lângă analiza succesului literar fulminant al lui Istrati, care a pornit de la țărmurile Dunării și a ajuns în inima Parisului, conferința va explora și amărăciunea încrederii în ideologiile utopice ale Europei începutului de secol XX, precum și opțiunile paradoxale ale scriitorului în ultimii săi ani de viață.

Invitația este deschisă tuturor celor interesați să descopere și să exploreze viața și opera unuia dintre cei mai influenți scriitori români și europeni ai secolului XX.

Pentru mai multe informații și detalii privind evenimentul, vă rugăm să contactați Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii