Ticker

6/recent/ticker-posts

Festivalul Concurs Internaţional de poezie, proză şi grafică Nicolae Dabija – Tăcerea răstignită, ediţia a IV -a, 1 mai – 15 iulie 2024

 


Festivalul Concurs Internațional de Poezie, Proză și Grafică "Nicolae Dabija - Tăcerea Răstignită", organizat de Academia Internațională de Literatură și Artă și Societatea Culturală Apollon-România, anunță lansarea celei de-a patra ediții, care va avea loc în perioada 1 mai - 15 iulie 2024.

Potrivit regulamentului, scriitorii și graficienii de limbă română, indiferent de locul de rezidență, sunt invitați să participe la acest eveniment cultural. Lucrările literare și grafice pot fi trimise între 1 mai și 15 iunie 2024, la adresa de e-mail a revistei Apollon, revistaapollon@gmail.com. Participanții pot încărca un număr de 20 de poezii pentru secțiunea "Poezie", între 20 și 30 de pagini A4 pentru secțiunea "Proză", și 3 lucrări grafice pentru secțiunea "Grafică". Toate materialele trebuie să respecte anumite cerințe de formatare și să fie însoțite de o fotografie a autorului, precum și de un CV literar.

Jurizarea va avea loc între 15 iunie și 15 iulie 2024, iar ceremonia de premiere va avea loc între 15 și 18 iulie 2024, în București, România și Chișinău, Basarabia. Printre premiile oferite se numără Trofeul "Nicolae Dabija" - 2024 și diplome, publicarea în revista Apollon pe parcursul anului 2024 - 2025, cărți cu autografe din partea membrilor juriului, și promovare pe site-urile partenere.

Lucrările premiate vor fi publicate într-un volum special intitulat "Tăcerea Răstignită", ediția a patra, care va fi lansat în timpul ceremoniei de decernare a premiilor.

Componența juriului este una prestigioasă, avându-i în frunte pe Președintele de Onoare, Doina Dabija, și pe Președintele Executiv, George Călin, alături de alți membri cu renume în lumea literară și artistică.

Un aspect important este decizia Consiliului de Coordonare și a Juriului de a nu trimite premiile prin poștă, subliniind angajamentul față de cultura română și dorința de a promova și încuraja valoarea culturală într-un mod personal și direct.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii