Ticker

6/recent/ticker-posts

Premiile Teleormanul Cultural 2024

 


În cadrul unei ceremonii desfășurate la Roșiori de Vede, revista "Teleormanul Cultural" a acordat premiile pentru anul 2023, celebrând excelența în domeniul artistic și literar. Juriul, condus de președintele Cristian Gabriel Moraru și alcătuit din membrii de marcă ai comunității culturale, a desemnat câștigătorii într-o gamă variată de categorii, recunoscând contribuțiile semnificative ale acestora.

Premiul pentru Debut în Artele plastice a fost conferit Dianei Badea, cu ocazia vernisajului expoziției sale de pictură din data de 15 decembrie 2023, eveniment ce a captivat publicul prezent prin originalitatea și expresivitatea lucrărilor sale.

În domeniul publicistic, Medeea Ioana Zoltan a fost distinsă cu Premiul pentru Debut pentru seria sa de articole publicate în cadrul rubricii "Adolescentul generației Z", ce au evidențiat perspectiva proaspătă și analiza profundă asupra temelor contemporane.

În literatură, Tudor Matreșu a fost recompensat cu Premiul pentru Poezie pentru cartea sa "Ecoul luminii", iar Savu Popa a primit Premiul pentru Proză pentru volumul său de proză scurtă "Strigoița", ambele lucrări fiind apreciate pentru originalitatea și sensibilitatea lor.

În sfera critică literară, Adrian Badea a fost recunoscut cu Premiul pentru Critică pentru cartea sa "Reminiscențe medievale în opera Doinei Ruști", în timp ce Cristian-Paul Mozoru a fost onorat cu Premiul Special pentru Critică "Romulus Toma" pentru lucrarea sa "Ancore în imaginarul literar contemporan", ambele distincții evidențiind analiza profundă și perspicacitatea critică.

Carmen Teodora Făgețeanu a fost apreciată cu Premiul pentru Traduceri literare pentru eforturile sale în traducerea din limba italiană a cărții "Eminescu" de Petre Ciureanu, demonstrând abilități remarcabile în transmiterea subtilităților și a frumuseții limbajului poetic.

Premiul Special pentru Poezie "Nicolae Vălăreanu Sârbu" a fost acordat lui Costel Stancu pentru antologia sa de autor "Sanatoriu de boli necunoscute", recunoscând originalitatea și forța expresivă a creației sale.

Aceste distincții reflectă bogăția și diversitatea talentului artistic și literar din Teleorman și consacră eforturile remarcabile ale personalităților implicate în cultivarea și promovarea culturii în regiune.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii