Ticker

6/recent/ticker-posts

Șapte artiști deschid sezonul de „Artă (și ecologie) la Mal(ul Mării)”

 


O comunitate de artiști vizuali a lansat inițiativa „Artă (și ecologie) la Mal(ul Mării)” în Eforie Sud, organizată de Forumul Artelor Vizuale. Evenimentul reunește lucrările a șapte artiști, printre care Irina Maria Iliescu, Alina Marinescu și Adrian Preda, și se va desfășura la Cinemascop între iulie și septembrie 2024.

Proiectul își propune să transforme locuri neglijate în spații culturale vibrante, explorând teme ecologice și sociale. Inițiativa include ateliere creative și conferințe, promovând dezvoltarea sustenabilă și conștientizarea problemelor de mediu. Printre instalațiile notabile se numără cele semnate de Emil Cristian Ghiță și Alexandra Dumitrescu.

„Ne inspiră curentul New European Bauhaus, care propune o tranziție spre ecologie și dezvoltare comunitară bazată pe artă și cultură,” spune Alexandra Dumitrescu, co-inițiator al proiectului.

Programul Eforie Colorat, lansat în 2021, susține comunitățile locale și artiștii, oferind un cadru pentru dialog civic și soluții de regenerare urbană și ecologică. Participarea la evenimente este gratuită.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii