Ticker

6/recent/ticker-posts

De ce Eu?

Ion BĂLAN

Eu m-am născut la margine de Bărăgan într-un sat cu doua uliţe, vreo patruzeci de case şi o cârciumă şi am fost aruncat în oceanul vieţii fără să ştiu să înot. Şi după decenii de zbatere continuă, trecând prin POTOP cred că am ajuns la mal înaintea Apocalipsei, unde am gasit o revistă Litera 13 care se doreşte să fie un MANIFEST cultural, social, brăilean şi nu numai.

M-a onorat propunerea: Director Onorific?! L-am acceptat pentru că toată viaţa m-am amestecat cu patimă în viaţa culturală, socială şi sportivă a Brăilei. Ea, ,,Regina dintre sălcii şi salcâmi…’’ cum spunea Panait Istrati, mi-a oferit postul de director al Teatrului ,,Maria Filotti’’, director de reviste, m-a ajutat cu spiritul ei generos al Dunării şi al oamenilor ei să scriu teatru, să fiu jucat de mai multe teatre, T.V., Radio Difuziunea Naţională pentru care am obţinut un premiu şi calitatea de membru al Scriitorilor din Romania. Braila (şi oameni ei) mi-au dat multe, asa ca EU, nu puteam să nu spun DA alături de un colectiv tânăr în plină afirmare publică.


Ce vrea să fie revista Litera 13? ,,Litera 13’’ este un MANIFEST cultural, brăilean şi nu numai fiind guvernată de idea unităţii în diversitate care să depăşească localul şi provincialismul spune în MANIFESTUL editorial redactorul şef, poetul Mihai Vintilă.

Drum bun prin VIAŢĂ şi să devii un MANIFEST al spiritului brăilean de pretutindeni! Poate îndemnul meu să pară cam patetic, dar nu-l pot a nu-l spune: facem parte din marea familie a Europei, facem parte din cei peste şapte miliarde de oameni ai Terrei, dar să nu uităm niciodată că mai intâi suntem brăileni şi mai ales români!

Litera13, nr1, ian 2015, p 2

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii