"Spovedania unui artist" ori "Negru colorat"

Virgil ANDRONESCU

Am în lucru o carte "Spovedania unui artist" ori "Negru colorat" despre profesorul, pictorul şi omul Dumitru Negru din Turnu Magurele. În urmă cu câţiva ani am realizat un amplu interviu cu domnia sa, interviu în care am discutat despre părintii artistului, despre copilăria şi tinereţea zbuciumată a acestuia cât şi a familiei sale.

Cartea va cuprinde evenimentele cele mai importante din viaţa şi cariera pictorului care de câţiva ani a devenit membru titular al filialei Bucureşti a Uniunii Artistilor Plastici din România. Volumul aflat în lucru, cu speranţa că va vedea lumina tiparului pe la mijlocul acestui an, va conţine reproduceri ale tablourilor lucrate de-a lungul întregii sale cariere, fotografii de familie dar şi cronici plastice scrise de importante personalitati ale criticii de specialitate.


Pictorul Dumitru Negru, în vârstă de 76 de ani, mi-a vorbit şi despre alţi artisti plastici consacraţi pe care i-a cunoscut de-a lungul vieţii ca profesori şi colegi din perioada studiilor, din perioada profesoratului dar şi în diversele evenimente artistice la care a participat de-a lungul impresionantei cariere artistice. Dorinţa artistului Dumitru Negru este ca lansarea acestei cărţi biografice să aibă loc la Turnu Măgurele, când domnia sa va împlini venerabila vârstă de 80 de ani.

Volumul se vrea a fi biografia şi mesajul transmis de omul şi artistul Dumitru Negru cetăţenilor comunei natale Segarcea Vale, judetul Teleorman. O vie amintire a ceea ce a însemnat domnia sa în cultura orăşelului de la mal de Dunăre şi Olt - Turnu Magurele. "Spovedania unui artist" sau "Negru colorat" se doreşte a fi o alinare adusă vieţii sale zbuciumate cât şi prodigioasei cariere desfăşurată de-a lungul a peste 60 de ani.

Litera13, nr1, ian 2015, p 20
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe Facebook

Promo

interlink.ro%20

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo

watchshop.ro%20

Stiri din Braila

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!