Codrina Codruta Tudoriu nu a aparut de nicaieri in peisajul literar

Virgil ANDRONESCU

Poeta adolescenta, Codrina Codruta Tudoriu nu a aparut de nicaieri in peisajul literar brailean, ci din zbaterile sale interioare ce au manat-o spre a scrie. Volumul de poezii Sgraffito este unul aparte, versurile - textualiste, epateaza uneori iar alteori sunt bizare, sunt ,,ferestre prin care respire, rade si tipa”.

Adolescenta, acum la debutul editorial, rezolva tinereste si plina de inocenta ,,problemele” majore ale poeziei- asa se pare ca ar crede, mergand pe un drum deja batatorit dar, din pacate, ajuns aproape de capat. Textualismul poeziei Codrinei Codruta Tudoriu reprezinta pentru aceasta un mod- nu chiar original, desi asa pare la prima vedere; poemele sale sunt scene din viata adolescentina traita dezinvolt ori din plasmuiri  ale imaginatiei ce o caracterizeaza- a studiat arta teatrala la Liceul de Arta Hariclea Darclee - ,,sa ma gandesc la Dinuintre doua statii de autobus. pisica/ albastra din spatele magazinului…” sau ,,sunt goala si pieptul meu e albastru”.Codrina Codruta Tudoriu traieste la maximum bucuriile adolescentei, dar in acelasi timp, o preocupa problematica fericirii si ,,tipa” cu putere: ,,eu am fost fericita!” atunci cand ,,pe suflet i se aseaza un fluture”, fluturele dragostei, fluturele creatiei, al tineretii parca fara de sfarsit.

Autoarea prezentului volum Sgraffito ne spune- alintandu-se, ca ,,oamenii trebuie sa invete / san u mai aiba asteptari de la mine / inger de copil. // sunt o cauza pierduta / vremuri grele.” M-am bucurat citindu-i volumul de debut si ii spun doar atat: asteptarile noastre au fost rasplatite cu poemele tale, cu zambetul tau inocent, prietenesc, mariti toate aceste asteptari cat sip e cele viitoare.

Ai dovedit-o prin volumul daruit cititorilor, prin curajul si puterea ta de a veni in lumea literara braileana, chiar daca vremurile sunt grele si nicidecum nu pentru poezie!

Share:

Un comentariu:

  1. Am avut bucuria să o cunosc personal. M-a impresionat. Sunt sigur că va avea locul ei în poezia noastră contemporană ! Succes şi nelinişte creatoare !

    RăspundețiȘtergere

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.