Dragobetele străbun, sărbătoarea românească a iubirii

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galaţi în parteneriat cu Școala Gimnazială "Iulia Haşdeu" Galaţi vă invită miercuri, 24 februarie 2016, ora 930, la expunerea cu tema: „DRAGOBETELE STRĂBUN, SĂRBĂTOAREA ROMÂNEASCĂ AIUBIRII”.

A avea cât mai multe sărbători în care să ne putem bucura, să celebrăm iubireafață de aproapele nostru, nu este un lucru rău, ba dimpotrivă! Însă, a uitatradiția noastră, serbată de moșii și strămoșii noștri, ca expresie a resurselor spirituale ale neamului românesc, este un păcat!Ziua Sfântului Valentin sau Valentine’s Day, de câţiva ani buni a devenit o sărbătoare intens mediatizată în ţara noastră, tinzând să fie încoronată ziua oficială a dragostei, cea mai sensibilă şi cea mai romantică dintre toate. Este o datorie de suflet să ne reamintim sărbătorile tradiționale, deoarece ele nereprezintă, sunt identitatea noastră culturală, care ne diferențiază de alte popoare. Să-i dăm aşadar, Dragobetelui frumos, ceea ce i se cuvine de drept, ziua de 24 februarie, o zi a dragostei și a
iubirii! crede muzeograf Ionela Daniela Antohe.

Evenimentul se va desfăşura la Muzeul „Casa Cuza Voda” Galaţi (str. Al. I. Cuza,nr. 80).
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.