O seara muzicala - a orchestrei Filarmonice George Cavadia Braila

Virgil ANDRONESCU

Institutia Publica de Spectacole Lyra din Braila a prezentat publicului, luni 15 februarie 2016, incepand cu orele 18:30, "O seara muzicala" a orchestrei Filarmonice "George Cavadia" Braila.

La pupitrul dirijoral s-a aflat dirijorul Stefan Lupu, iar pe scena au urcat soprana Elena-Cerasela Popa care a fost acompaniata de pianista Raluca Ciuca. Repertoriul a fost unul divers - Divertisment in Si b major KV 137 de W.A.Mozart; Aria Martei din Opera ,,Lasati-ma sa cant" de Gherase Dendrino; Serenada pentru orchestra de coarde de Sir Edward Elgar; Aria Leonorei din Opera ,,Forta destinului" de G. Verdi; Tango ,,Parfum de femeie" de Astor Piazzolla; ,,Tango" de Isac Albeniz; Aria Contesei Marita" din Opera ,,Contesa Marita" de Emmerich Kalman; ,,Underground Tango" de Goran Bregovic; ,,Vissi d'Arte" din Opera ,,Tosca" de G. Puccini; ,,Salut d'Amour" de Sir Edward Elgar, recitaluri care au incantat publicul ce a umplut pana la refuz sala "Nicu Teodorescu".

Acesta seara a reprezentat un nou inceput pentru Institutia Muzicala ,,Lyra" din Braila in ceea ce inseamna reconstructia unei noi Orchestre Filarmonice in orasul de la Dunarea, o reinnodare a unei vechi si glorioase istorii in cee ce a inseamnat muzica culta pe acete meleaguri!

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.