Ticker

6/recent/ticker-posts

Universul Prieteniei la Brăila - Dialog despre revistele literare

Frimu GHINEA

Duminică în stațiunea Lacu Sărat a avut loc sub titlul Dialog despre revistele literare o primă acțiune a taberei Univerului Prieteniei din Iași la Brăila. Cuvândtul de deschidere a fost rostit de doamna Rodica Rodean președinta organizației pentru ca mai apoi criticul Emilian Marcu să preia sarcina amfitrionului.
Mihai Vintilă a prezentat revista Litera13 din care au fost înmânate participanților numerele 6 și 7. S-a acentuat informație legată de colaboratorii revistei, de ritmul de apariție, scopul propus precum și deschiderea spre alte publicații pentru colaborare.

Ștefana Marcu a prezentat revista Surâsul Bucovinei care apare în localitatea Vama din Iași și unde sunt cuprinse creațiile cenaclului Nectarie din localitate dar nu numai.

Un alt moment interesant a fost cel prin care s-a prezentat revista Şcoalii Gimnaziale Ştefan Bârsănescu din Iași - Culorile cuvintelor care în ultimul an școlar a reușit să primească premii locale și naționale în cadrul concursurilor de specialitate.

Mihai Batog Bujeniță a anunțat că revista BookLook tocmai a împlinit 10 ani de existență și a explicat cu umor pe ce s-a bazat apariția unei astfel de publicații. Am tras și noi concluziile de rigoare și am înțeles - pe umor.

La Huși apare din acest an Liter-Club o revistă în formatul Biletelor de Papagal ale lui Arghezi unde gasim nume puternice ale literaturii române - Lina și Theodor Codreanu, Livia și Petruș Andrei, Daiela Ouatu și Teodor Pracsiu, Elena și Ion Gh. Pricop. Cuprinzând rubrici de critică, epigrame, cronici, editoriale, spații dedicate artei și poeziei revista este o gură de aer proaspăt între publicațiile nou apărute.

Florin Dochia a prezentat cele două reviste pe care le păstorește în Câmpina și anume Urmuz și Revista Nouă. Cu umor s-a referit la munca de redacție și la intimitățile apariției unei reviste.

Vergil Matei a prezentat revista Casa Speranței care apare cu ajutorul CARP Brăila și unde de curând au început a fi incluse materiale ale membrilor cenaclului Casa Speranței.

Profesorul Jenică Chiriac a prezentat revista Vocea a treia a Clubului Seniorilor din Învăţământ Brăila scoțând în evidență preocupările revistei și prezența sa deja tradițională în Brăila.

După toate aceste prezentări a fost un mic duel umoristic unde s-a remarcat Stela Șerbu Răducan care a zgândărit asistența până au apărut zâmbetele.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii