Lansări Litera 13 la Buzău - Păun Condruț și Mihai Vintilă

Virgil ANDRONESCULansare Mihai Vintila si Paun Condrut la Buzau
Joi, 20 octombrie, Centrul Cultural Alexandru Marghiloman (vila Albatros) din strada Plantelor nr 8, din Buzău, a fost gazdă primitoare pentru membrii Mișcării literare Litera 13 ( Mihai Vintilî- scriitor, jurnalist, editor, Alexandru Tudor Costin- poet, Zeno Halupa- aforist, Virgil Andronescu- scriitor,) din Brăila însoțiți de Păun Condruț - poet, epigramist.


Într-un cadru prietenesc și într-un spațiu arhitectonic impresionant și încărcat de istorie, și-au lansat cărțile jurnalistul și editorul Mihai Vintilă - România văzută dintr-un colț de Bărăgan; poetul și epigramistul Păun Condruț - Versuri impăunate, ambele apărute la editura InfoESt din Brăila.
Și această întâlnire a reprezentat o oportunitate pentru scriitorii buzoieni de a se face cunoscuți oaspeților, dar și pentru membrii Literei13 de a se prezenta, din nou, la înălțime în relația culturală Brăila-Buzău.

Dacă în urmă cu puțin timp, tot în acest spațiu, Teo Cabel și echipa sa lansau revista de cultură Literadura, de această dată a fost rândul scriitorilor brăileni de a-și prezenta creațiile în fața publicului iubitor de cultură din Buzău. În același timp, a reprezentat și o deosebită ocazie ca oameni ai scrisului brăilean să întâlnească scriitori din Buzău și de a face schimburi de cărți și de informații literare- după cum s-a exprimat unul dintre protagoniștii evenimentului de ieri, publicistul Mihai Vintilă. Înainte de începerea evenimentului, poetul Păun Condruț și-a exprimat dorința de a reuși să aducă zâmbete pe chipurile cititorilor prin lansarea volumului său.Despre cartea de publicistică România văzută dintr-un colț de Bărăgan au vorbit: subsemnatul și moderatorul lansării Teo Cabel- scriitor, jurnalist, redactor sef al revistei Literadura, dar și scriitorul buzoian- de mare combativitate jurnalistică, Marin Ifrim. Volumul de poezii parodice Versuri îmPĂUNate a fost prezentat publicului, într-un stil personal, de Marin Ifrim, iar spre final a vorbit și autorul Păun Condruț. Un scurt recital din poezia lui Condruț a fost susținut de referentul artistic al Centrului Cultural Alexandru Marghiloman, actorul Adrian Nicolae- Instructor la Clubul de Teatru Lordul Valah din cadrul Centrului Cultural Alexandru Marghiloman. La finele acțiunii culturale, Mihai Vintilă a răspuns unor întrebări ale publicului referitoare la conținutul volumului său de publicistică. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe și schimburi de cărți. Toți cei aflați în sală au fost invitați la o cafea pentru a socializa, pentru a se cunoaște mai bine. A fost încă o ieșire reușită a Mișcării literare Litera13. Numărul 8 ( An II ) al revistei Litera13 ajungând din nou în mâinile creatorilor și cititorilor din Buzău.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.