Ticker

6/recent/ticker-posts

Lansări Litera 13 la Buzău - Păun Condruț și Mihai Vintilă

Virgil ANDRONESCULansare Mihai Vintila si Paun Condrut la Buzau
Joi, 20 octombrie, Centrul Cultural Alexandru Marghiloman (vila Albatros) din strada Plantelor nr 8, din Buzău, a fost gazdă primitoare pentru membrii Mișcării literare Litera 13 ( Mihai Vintilî- scriitor, jurnalist, editor, Alexandru Tudor Costin- poet, Zeno Halupa- aforist, Virgil Andronescu- scriitor,) din Brăila însoțiți de Păun Condruț - poet, epigramist.






Într-un cadru prietenesc și într-un spațiu arhitectonic impresionant și încărcat de istorie, și-au lansat cărțile jurnalistul și editorul Mihai Vintilă - România văzută dintr-un colț de Bărăgan; poetul și epigramistul Păun Condruț - Versuri impăunate, ambele apărute la editura InfoESt din Brăila.
Și această întâlnire a reprezentat o oportunitate pentru scriitorii buzoieni de a se face cunoscuți oaspeților, dar și pentru membrii Literei13 de a se prezenta, din nou, la înălțime în relația culturală Brăila-Buzău.

Dacă în urmă cu puțin timp, tot în acest spațiu, Teo Cabel și echipa sa lansau revista de cultură Literadura, de această dată a fost rândul scriitorilor brăileni de a-și prezenta creațiile în fața publicului iubitor de cultură din Buzău. În același timp, a reprezentat și o deosebită ocazie ca oameni ai scrisului brăilean să întâlnească scriitori din Buzău și de a face schimburi de cărți și de informații literare- după cum s-a exprimat unul dintre protagoniștii evenimentului de ieri, publicistul Mihai Vintilă. Înainte de începerea evenimentului, poetul Păun Condruț și-a exprimat dorința de a reuși să aducă zâmbete pe chipurile cititorilor prin lansarea volumului său.







Despre cartea de publicistică România văzută dintr-un colț de Bărăgan au vorbit: subsemnatul și moderatorul lansării Teo Cabel- scriitor, jurnalist, redactor sef al revistei Literadura, dar și scriitorul buzoian- de mare combativitate jurnalistică, Marin Ifrim. Volumul de poezii parodice Versuri îmPĂUNate a fost prezentat publicului, într-un stil personal, de Marin Ifrim, iar spre final a vorbit și autorul Păun Condruț. Un scurt recital din poezia lui Condruț a fost susținut de referentul artistic al Centrului Cultural Alexandru Marghiloman, actorul Adrian Nicolae- Instructor la Clubul de Teatru Lordul Valah din cadrul Centrului Cultural Alexandru Marghiloman. La finele acțiunii culturale, Mihai Vintilă a răspuns unor întrebări ale publicului referitoare la conținutul volumului său de publicistică. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe și schimburi de cărți. Toți cei aflați în sală au fost invitați la o cafea pentru a socializa, pentru a se cunoaște mai bine. A fost încă o ieșire reușită a Mișcării literare Litera13. Numărul 8 ( An II ) al revistei Litera13 ajungând din nou în mâinile creatorilor și cititorilor din Buzău.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii