Ticker

6/recent/ticker-posts

COMORILE PELEŞULUI

Muzeul de Istorie "Paul Păltănea" Galați și Muzeul Naţional Peleş au deosebita plăcere de a vă invita miercuri, 15 martie 2017, ora 1800, la vernisajul expoziţiei "COMORILE PELEŞULUI".

Primăvara anului 2017 aduce în dar orașului Galați o parte din Comorile Peleșului, o expoziţie în care regăsim gustul de colecţionar al Familiei Regale din România, de la Carol I la Mihai I, exponatele expuse acum făcând parte din Colecţia de artă decorativă a Castelului Peleş. Cu siguranţă că această expoziţie va deschide în inimile vizitatorilor imaginile, cu parfumul de altădată, al interioarele reşedinţelor regale şi princiare din spaţiul românesc. (prof. Cristian Dragoș CĂLDĂRARU, Director Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați).

După cum sugerează și titlul, expoziția „Comorile Peleșului” – prima pe care Muzeul Național Peleș o realizează în colaborare cu colegii muzeografi din Galați – propune vizitatorilor și turiștilor care vor trece pragul Muzeului de Istorie „Paul Păltănea” în primăvara anului 2017 o incursiune fascinantă în istoria artei decorative europene din secolele XVIII-XX. Vor fi expuse pentru prima dată la Galați piese valoroase de artă decorativă – orfevrărie, ceramică, metal – provenite din fondul regal de la Castelul Peleș din Sinaia. (dr. Narcis Dorin ION, Director General al Muzeului Național Peleș).

Evenimentul se va desfăşura la secţia Muzeului de Istorie "Paul Păltănea" Galaţi din str. Domnească, nr. 25.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii