Concursul școlar: Francofonia – simbol al diversității

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila organizează miercuri, 22 martie 2017, ora 15, Concursul școlar „Francofonia – simbol al diversității”, coordonat de Eugenia Turcu și Florentina Petcu, bibliotecari. Obiectivele concursului sunt: promovarea fondului de carte de la Secția Franceză, posibilitatea de a afla mai multe informaţii despre cultura şi civilizaţia franceză precum și oferirea unui cadru non-formal elevilor, diferit de școală, unde pot interacționa și comunica în cadrul unei competiții.

Concursul este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei, sărbătorită anual pe 20 martie și implică elevi de gimnaziu și liceu, coordonați de profesorii de limbă franceză din școlile participante. Competiţia constă în următoarele probe: verificarea cunoştinţelor despre istoria, cultura şi civilizaţia Franţei, prezentarea în power-point a unei personalităţi, susţinerea unui dialog şi recunoaşterea unor simboluri franceze. Participă elevi de la liceele brăilene: „Hariclea Darclee”, „Nicolae Iorga”, „Panait Cerna” și de la Școala gimnazială „Fănuș Neagu”. La finalul competiției, toți participanții vor primi diplome și cărți din partea Bibliotecii Județene
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.