Concursul școlar: Francofonia – simbol al diversității

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila organizează miercuri, 22 martie 2017, ora 15, Concursul școlar „Francofonia – simbol al diversității”, coordonat de Eugenia Turcu și Florentina Petcu, bibliotecari. Obiectivele concursului sunt: promovarea fondului de carte de la Secția Franceză, posibilitatea de a afla mai multe informaţii despre cultura şi civilizaţia franceză precum și oferirea unui cadru non-formal elevilor, diferit de școală, unde pot interacționa și comunica în cadrul unei competiții.

Concursul este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei, sărbătorită anual pe 20 martie și implică elevi de gimnaziu și liceu, coordonați de profesorii de limbă franceză din școlile participante. Competiţia constă în următoarele probe: verificarea cunoştinţelor despre istoria, cultura şi civilizaţia Franţei, prezentarea în power-point a unei personalităţi, susţinerea unui dialog şi recunoaşterea unor simboluri franceze. Participă elevi de la liceele brăilene: „Hariclea Darclee”, „Nicolae Iorga”, „Panait Cerna” și de la Școala gimnazială „Fănuș Neagu”. La finalul competiției, toți participanții vor primi diplome și cărți din partea Bibliotecii Județene
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe Facebook

Promo

cauciucuridirect.ro

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo

carturesti.ro

Stiri din Braila

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!