Nicolae Dabija primeste Premiul „Dulce María Loynez” in Cuba

Între 9 şi 19 februarie 2017, la Havana (Cuba) au avut loc Festivalul Internaţional de Poezie şi Salonul Internaţional de Carte, ediţia a 26-a, cele mai însemnate din America Latină, la care au participat peste o mie de poeţi, scriitori, editori, jurnalişti, oameni de cultură din întreaga lume.

Unul dintre cele două mari premii ale Festivalului – Premiul „Dulce María Loynez” a fost acordat poetului Nicolae Dabija (Republica Moldova) pentru volumele „Fotógrafo de Relámpagos” (Fotograful de fulgere), tradus în spaniolă Justo Jorge Padron, candidatul din acest an la Premiul Nobel pentru literatură, şi „El poeta, el amor y rassoledades” („Poetul, dragostea şi alte singurătăţi”), transpus în spaniolă de Gaetano Longo. Nicolae Dabija a fost încununat cu acest prestigios premiu, oferit de către Uniunea Scriitorilor şi Artiştilor din Cuba şi Guvernul Cubei, „pentru eleganţa operei sale”.

Festivitatea de premiere s-a desfăşurat în prezenţa participanţilor la Festivalul Internaţional de Poezie, a numeroşi oameni de cultură, politicieni şi a mai multor ambasadori în sediul Uniunii Scriitorilor şi Artiştilor din Cuba la 13 februarie.

Moldpres
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.