Ticker

6/recent/ticker-posts

Premiile naționale pentru poezie ”Mircea Ivănescu”. Ediția a VI-a 2017

Asociația culturală Artgothica Sibiu și Asociația Culturală Direcția 9 anunță deschiderea înscrierilor pentru Ediția 2017 a Premiilor Naționale pentru Poezie „Mircea Ivănescu”. Premiile se acordă pe două secțiuni.

Premiul „Mircea Ivănescu” pentru Debut
Condiții de participare:
Condiția de înscriere este ca volumul de debut să fi fost publicat între 1 ianuarie 2016 și 31 decembrie 2016. Pot înscrie volume atât editurile cât și autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare din volumul înscris, împreună cu datele de contact ale autorului, prin poștă cu confirmare de primire, pe adresa: S.C. Print Atu S.R.L., 550197 Sibiu, str. Turnului nr. 22 până la data de 15 iunie 2017, data poștei. Premiul constă în următoarele: Diplomă (oferită de Asociația Artgothica Sibiu), Trofeul „Mircea Ivănescu pentru debut” și o sumă de bani.

Premiul „Mircea Ivănescu” pentru Poezie
Condiții de participare:
Condiția de înscriere este ca volumul să fi fost publicat între 1 ianuarie 2016 și 31 decembrie 2016. Pot înscrie volume atât editurile cât și autorii. Se vor trimite câte 6 exemplare din volumul înscris, împreună cu datele de contact ale autorului, prin poștă, cu confirmare de primire, pe adresa: S.C. Print Atu S.R.L., 550197  Sibiu, str. Turnului nr. 22  până la data de 15 iunie 2017, data poștei. Premiul constă în următoarele: Diplomă (oferită de Asociația Artgothica Sibiu), Trofeul „Mircea Ivănescu pentru Poezie” și o sumă de bani.


Reguli generale:

Este interzisă participarea la concurs a membrilor Colegiului Director al Asociației Artgothica Sibiu cât și a rudelor acestora de gradul 1.
Membrii juriului vor juriza complet independent. Fiecare dintre membrii juriului va desemna câte 3 grupaje sau volume, la fiecare dintre cele 3 secțiuni, notate, în ordinea descrescătoare a opțiunilor, cu note de la 5 la 3. Câștigătorul fiecărei secțiuni va fi desemnat prin realizarea mediei aritmetice a notelor primite de la membrii juriului. În caz de medie egală, membrii juriului vor vota între grupajele sau volumele cu medie egală, câștigătorul fiind desemnat cu majoritatea voturilor membrilor juriului. Prin decizia Colegiului Director al Asociației Artgothica, ulterior jurizării, în situația egalității de puncte, se pot acorda două premii la o secțiune.
Nominalizările vor fi anunțate pe site-ul Asociației culturale Artgothica Sibiu, la adresa:
https://artgothica.wordpress.com/.

Juriul care va acorda premiile la ediția 2017 este următorul:
Președinte: Mioara BAHNA            
Membri:   Ciprian CHIRVASIU, Marius DUMITRESCU, Silviu GUGA, Anda IONAȘ.

Trofeele oferite sunt executate din ceramică de către artistul plastic Niu Herișanu.
Decernarea premiilor va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Poezie – Artgothica – 2017
care va avea loc în zilele de 21-23 iulie 2017 la SIBIU.

Colegiul Director Artgothica Sibiu
Colegiul Director Direcția 9
Partener : Academia Evanghelica Transilvania

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii