Ticker

6/recent/ticker-posts

Valeriu Ion Găgiulescu. Povestea lansarii volumului ...Ca floarea câmpului... la Brăila

Virgil ANDRONESCU

La Biblioteca Județeană Panait Istrati din Brăila s-a desfășurat vineri, 9 iunie 2017, lansarea cărții … Ca floarea câmpului…, volum semnat de scriitorul Valeriu Ion Găgiulescu. Romanul a fost prezentat de poetul Alexandru Halupa și de jurnalistul Mihai Vintilă.
 Evenimentul a avut loc la Secția Mediatecă și a fost moderat dr. Eduard Claudiu Brăileanu, șef serviciu în cadrul Bibliotecii. Înainte de începerea lansării s-a ținut un moment de reculegere pentru George Șerbu- soțul epigramistei Stela Șerbu-Răducan, decedat cu câteva zile în urmă. Apoi eanu a făcut o scurtă prezentare a autorului: Valeriu Ion Găgiulescu este poet, prozator şi eseist. Acesta a debutat în 1965 cu Microfabule în revista Clubul din Argeș și a avut colaborări la publicaţiile: Ancheta, Cetatea, Curierul Primăriei, Ecouri dunărene, Florile Dunării, Pietrele Doamnei, Steagul Roşu, Vocea a treia. A publicat următoarele volume: Amurg, roman publicat în anul 2008; Potcovarul lui Pegas, volum de poezie tipărit în anul 2008, De-a râsu'-plânsu carte de epigrame apărută în anul 2015.



Romanul ...Ca floarea câmpului... este unul social-psihologic și a fost publicat prima dată în anul 2006 la Alexandria, iar în anul 2017 a apărut într-o ediție revizuită la Brăila, la Editura InfoEst.
 
Romanul …Ca floarea câmpului… reprezintă o premiera editorială a publicistului Valeriu Ion Găciulescu, care s-a născut la mal de Dunăre, la Brăila, dar s-a stabilit încă din copilărie tot lângă bătrânul fluviu dar la Turnu Măgurele. Personajele romanului par așezate pe fundalul unei istorii tulburi și nefericite, marcată de ultimul Război, de experiența comunismului și a ideologiei sale nefaste, viețile lor stau sub semnul unui destin implacabil, al necesității și întâmplării din filozofia marxistă. – a scris în prefața acestei cărți publicistul și criticul literar Dumitru Anghel. Finalul evenimentului a aparținut scriitorului Valeriu I. Găgiulescu. Au mai luat cuvântul: poetul și epigramistul Vasile Mandric, scriitorul Jenică Chiriac, jurnalistul și scriitorul Virgil Matei și epigramista Stela Șerbu-Răducan.

 Au asistat la eveniment jurnaliști, scriitori, poeți și public iubitor de literatură bună.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii