Ticker

6/recent/ticker-posts

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania 2017

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Carte Transilvania începe marți, 3 octombrie 2017.

Asemenea ediției precedente, și în acest an deschidem marea sărbătoare a cărții cu un eveniment prin care vrem să încurajăm cititul: MARȘUL LECTURII.

Toţi Cititorii (cu majusculă) sunt aşteptaţi, începând cu ora 13.00, la statuia corifeilor Școlii Ardelene din faţa Universităţii Babeş-Bolyai (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 1). Semn de recunoaştere, o carte la purtător! În drum spre Piaţa Unirii – unde, la ora 14.00, are loc Deschiderea oficială a FICT –, câteva popasuri de lectură.

Cei care doresc vor citi cu glas tare un fragment din cartea purtată. Scriitorii participanţi sunt invitaţi să dea startul la lectură.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Banca Transilvania, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj, Camera de Comerț și Industrie Cluj, FestLit, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, Uniunea Scriitorilor din România – Filiala Cluj și Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

Festivalul Internaţional de Carte Transilvania va avea loc în perioada 3-8 octombrie 2017, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, şi este organizat de Asociaţia Culturală Eikon şi Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii