Brăila - Concursul național de creație plastică și literară „Metaforă și culoare în zi de sărbătoare”, ediția a VIII-a, 2018

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” în parteneriat cu Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” și Liceul Teoretic „Panait Cerna” organizează Concursul național de creație plastică și literară „Metaforă și culoare în zi de sărbătoare”, ediția a VIII-a, 2018. Tema concursului este ”Tradițiile și obiceiurile sărbătorilor religioase Sfântul Nicolae și Naşterea Domnului” / ”Iarna”. Concursul se adresează elevilor din învățământul primar, gimnazial, liceal precum și cadrelor didactice care îi îndrumă în realizarea lucrărilor.

În perioada 15 ian. – 23 feb. 2018 va avea loc înscrierea participanților și trimiterea lucrărilor la Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius”, urmând ca pe 5 martie să fie publicate rezultatele pe site-ul Bibliotecii.

Secțiunile concursului sunt:

A. Creație plastică - desen, pictură, grafică – tehnica de lucru la alegerea fiecărui participant (tempera, acuarele, creioane colorate, carioca,  etc);

B. Creație literară - poezii, compuneri, eseuri (limba română /engleză/ franceză/ germană/ spaniolă).

La jurizarea lucrărilor se va ține cont de categoria de vârstă a participanților:  8 - 11 ani ;  12 - 15 ani ; 16 -19 ani.

Creaţiile literare vor respecta: redactarea - maxim o pagină A4, în Word, cu caractere de 12, Times New Roman, la un rând, margini 2 cm, obligatoriu cu semne diacritice. Creațiile plastice vor fi realizate pe o coală A4/A3, respectând tema concursului (tradițiile și obiceiurile sărbătorilor religioase Sfântul Nicolae și Nașterea Domnului; iarna). Fiecare lucrare expediată va avea în colţul din dreapta jos, o etichetă pe care vor fi trecute cu majuscule următoarele date: titlul lucrării, numele și prenumele copilului, clasa/vârsta, școala de proveniență, orașul/județul, numele cadrului didactic coordonator.

Lucrările împreună cu Fișa de înscriere și un plic A4 autoadresat și timbrat se expediază pe  adresa: Liceul Pedagogic “D.P. Perpessicius” (Aleea Învățătorilor nr.4, cart. Hipodrom), cu menţiunea pentru Concursul “ Metaforă și culoare în zi de sărbătoare”. Fiecare cadru didactic poate participa cu un număr de maxim 3 lucrări, indiferent de secțiune. Nu se percepe taxă de participare.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe Facebook

Promo

interlink.ro%20

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo

watchshop.ro%20

Stiri din Braila

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!