Ticker

6/recent/ticker-posts

Cei trei frați Matei fac o lansare comună

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila vă invită vineri, 27 aprilie 2018, ora 17.00, la o triplă lansare de carte: „Pe moșia Rusetteștilor”, autor Dumitru MATEI, „Călător prin anotimpuri” scrisă de Nicolae MATEI și „Dincolo de patul armei” scrisă de Vergil MATEI. Cele trei cărți au apărut la Editura Lucas Brăila, în 2018.

- Dumitru MATEI, profesor de educație fizică și sport la Liceul „Lascăr Rosetti” din localitatea Răducăneni, județul Iași, prezintă volumul memorialistic „Pe moșia Rusetteștilor”, al doilea din creația sa, după „Ulița morii - 273”, apărut în anul 2016. Este o carte, după cum spune autorul „scrisă din dragoste pentru oamenii și pentru locurile unde trăiesc de 46 de ani, aici, la Răducăneni. (...) Am fost printre primii care am făcut cunoscut trecutul istoric al acestor locuri și al oamenilor care au trăit înaintea noastră pe aceste meleaguri”. În volum sunt redate aspecte inedite legate și de personalități locale ce au făcut carieră la... Brăila!

Prezintă: prof. Jenică Chiriac.

- Nicolae MATEI, maistru energetician, realizează prin publicarea celui de-al doilea volum de poezie „Călător prin anotimpuri”, după cum consemnează în prefață profesoara Liliana Toma, „un tur de forță  al identității poetului, al crezului său interior. (...) Este omul satului și al naturii, fidel valorilor fundamentale, perene, pe care le cultivă cu pioșenie”.

Prezintă: prof. Liliana Toma.

- Vergil MATEI, jurnalist,  reeditează romanul „Dincolo de patul armei”, despre care Daniel Teodoreanu, redactor la ziarul „Evenimentul zilei”, care a publicat fragmente din acesta în foileton, remarcă: „Amintirile unui soldat în Epoca de Aur sunt savuroase, iar autorul este un maestru al detaliului și al psihologiei fine”.

Prezintă: Mihai Vintilă, jurnalist și dr. Dănel Cristinel Sarău, procuror-șef DIICOT, Biroul Teritorial Brăila.

Moderează: Dragoș Adrian Neagu, directorul Bibliotecii „Panait Istrati”. Vă așteptăm la Sala „Fănuș Neagu”, et.3.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii