Ticker

6/recent/ticker-posts

Filarmonica Lyra-George Cavadia concertul "Belles Chansons et Chansonnettes"

Consiliul Judetean Braila, Filarmonica "Lyra-George Cavadia" Braila, cu sprijinul Primariei Municipiului Braila, organizeaza vineri 4 mai 2018, incapand cu ora 18:30, in Sala de concerte a Palatului "Lyra", concertul "Belles Chansons et Chansonnettes" (concert de chansonete si tangouri interbelice), in interpretarea de exceptie a artistilor, Diana Tudor - voce si Alexandru Burca - pian.

"Belles Chansons et Chansonnettes" este un spectacol de referință în peisajul muzical românesc, prin valorificarea patrimoniului artistic românesc ca parte a patrimoniului artistic european. Este un proiect muzical care s-a născut din dragoste pentru muzica franceză și cea românească totodată, dar și din dorința de a recrea atmosfera și parfumul Bucureștiului de altădată, când în teatre, în teatrele de revistă, în cafenelele literare și în grădinile de vară se juca și se cânta și în limba franceză.

Acest proiect cuprinde un repertoriu de swing-jazz și tangouri interbelice, precum: Sous le ciel de Paris, Et si tu n’existais pas, La Bohème, Champs-Elysées, Padam, Domino, etc, piese care au fost interpretate de nume celebre ale scenei, precum Edith Piaf, Yves Montand, Charles Aznavour, Juliette Greco, Jacques Brel, Cristian Vasile, Jean Moscopol, etc. Proiectul include astfel și melodii românești din Bucureștiul de altădată, care se împletesc armonios cu cele în limba franceză, cum sunt cunoscutele: Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară, Zaraza, Cel mai frumos tango din lume, Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă, Ce să fac dacă-mi placi, Coșarul, Hai să-ți arăt Bucureștiul noaptea, etc.

Biletele se gasesc la sediul filarmonicii din Calea Calarasi Nr.52 (Casa Tineretului) de luni pana vineri intre orele 8 - 18. Pret bilet: 15 lei.



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii