Ticker

6/recent/ticker-posts

LITERA 13 – o revistă a tuturor românilor











Col(r)dr.ing. Constantin AVĂDANEI

De fiecare dată primesc cu mare plăcere și cu o emoție întemeiată această revistă.

De multe ori desfac plicul cu o anumită „violență”, pentru a afla cum arată revista, simbolurile de pe copertă, cuprinsul și, foarte repede trec la lecturarea conținutului.

Ajung repede la ultima filă și constat cu amărăciune că se epuizează prea repede conținutul.

Numărul 13 v-a adus mare noroc, pentru că revista a ajuns să împletească eforturile și talentul colaboratorilor, cu măiestria colectivului de redacție, care reușește de fiecare dată să producă o emanație și un ecou al tuturor sensurilor celor scrise printre cititori.

Limba noastră românească, ridicată la rang de universalitate de poetul nepereche Mihai Eminescu, constituie rezervorul inepuizabil al exprimării frumuseții supreme, prin mânuirea cuvintelor de cei care se hotărăsc să meargă pe acest drum al scrisului.

Revista este o gazdă primitoare, atât pentru debutanți cât și pentru cei consacrați.

Calitatea lucrărilor publicate și autorii acestora au contribuit și contribuie la prestigiul mereu în creștere al revistei, depășind demult granițele județului Brăila.

Structura tematicii este bine echilibrată, revista promovând cu consecvență întărirea legăturilor românilor de pretutindeni, păstrarea și dezvoltarea elementelor cultural-patriotice, a elementelor fundamentale care asigură veșnicia trăirilor pe aceste meleaguri a neamului românesc.

Revista este foarte atentă la modul cum se pregătesc românii să sărbătorească Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Sunt scoase la lumină file de istorie, care constituie trepte de sacrificii supreme ale poporului român pentru a-și realiza visul de veacuri, reîntregirea într-o țară numită ROMÂNIA.

Totodată, lucrările publicate constituie o contribuție importantă la apropierea de adevărul istoric, despre continuitatea vieții românilor pe acest pământ, care constituie baza combativității în lupta cu dușmanii care ne falsifică istoria.

Revista LITERA 13 constituie astfel un vector important în difuzarea în rândul maselor a elementelor necesare pentru a retrezi mândria de români în anul sărbătiririi Centenarului Marii Uniri.

Urez „LA MULȚI ANI! ” supraviețuirii revistei și adresez calde felicitări colectivului de redacție.

„LA MULȚI ANI ROMÂNIA!”

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii