Festivalul Național de Literatură pentru Copii „ION CREANGĂ”, 2019, ediția a IX-a


În perioada 27 februarie – 4 martie 2019 are loc Festivalul Național de Literatură pentru Copii „ION CREANGĂ”, ediția a IX-a, desfășurat în 3 orașe din România și Republica Moldova.

Festivalul va debuta la Chișinău, în perioada 27-28 februarie, cu un program organizat de Biblioteca Națională pentru copii „Ion Creangă”: conferințe, expoziții de carte, simpozionul „Ion Creangă – bucuria memoriei” și decernare de premii.

În ziua de 1 martie, festivalul se va desfășura la Iași. Astfel, de la ora 10:00, la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) va avea loc deschiderea festivalului, urmat de evenimentul de tradiție „Mărțișoare la Bojdeucă”, ediția a XXVI-a, și spectacole susținute de formații  artistice de la Palatul Copiilor Iași. La ora 12:00, la bustul lui Ion Creangă din Parcul Copou, actorul Petru Ciubotaru va susține un recital și se vor depune flori. Programul de la Iași va continua  cu o masă rotundă în jurul temei „Paradisul gastronomic al lui Ion Creangă” și decernarea premiilor „Ion Creangă”, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, începând cu ora 12:30.

În perioada 2-4 martie, la Târgu Neamț va avea loc un program organizat de partenerii culturali din oraș: spectacole, lansări de carte și mese rotunde cu scriitorii invitați în festival.

Festivalul Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă” este organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” Chișinău, Primăria Oraşului Târgu Neamț, Casa de Cultură a Municipiului Iaşi „Mihai Ursachi”, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Palatul Copiilor, Asociaţiunea ASTRA – Despărțământul „Mihail Kogălniceanu” Iași, Compania Cotnari.

Coordonatorii proiectului sunt Eugenia Bejan (Chișinău), Valentin Talpalaru (Iași) și Olguța Creangă-Caia (Târgu Neamț).

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe Facebook

Promo

interlink.ro%20

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo

watchshop.ro%20

Stiri din Braila

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!