Expoziție și lansare de carte dr. Mircea MEILĂ

Miercuri, 27 martie 2019, ora 18:00, Muzeul Banatului Montan va fi gazda unui dublu eveniment: expoziție și lansare de carte. Protagonist, dr. Mircea MEILĂ. Personalitate marcantă a vieții medicale reșițene, renumit cardiolog, Mircea MEILĂ pictează de peste 20 de ani și scrie, dedicat, din 2008- anul pensionării.

Expoziția va cuprinde 23 de lucrări, peisaj și natură statică, acril pe pânză, autorul dezvăluindu-se publicului larg în prima expoziție personală. Volumul INELE (editura Graph, 2019),  “cartea cu personaje și întâmplări fictive transpuse în vremuri reale”, este un omagiu adus soției “ cu toata gratitudinea după cincizeci de ani împreună”. A 18 apariție tipografică sub semnătura Mircea MEILĂ vine să întregească o operă complexă și completă. De la călătoriile din seria “Drumul apelor în Banat” cu cele opt volume: Carașul, Mureșul, Bârzava, Bega, Cerna, Timișul și cele două ediții din Nera și Dunărea: Cartea Dunării, Cartea Clisurii și Albastrul de Dunăre, la recuperarea memoriei unei personalități de excepție, părintele cardiologiei sârbești, unul dintre cei trei membri ai Consiliului de Regență al Serbiei la sfârșitul anilor ’30 născut în Banatul Montan, la Lescovița, dr. Rarenko Stankovici în “Roata”, volum bilingv român- sârb, la istoria familiei Meilă din volumul “Albumul brândușelor de toamnă” sau “Pașii începutului”- istoria romanțată a Uzinelor de Fier, volumele dedicate artei: “Monumente și sculpturi din Banat”, “Printre desene și culori. Pictori din Banat” și “10 tablouri- 10 autori” și volumul de proză scurtă “Sub semnul zilei a VI-a” până la cele (din pacate, doar) 5 numere din revista literară “Piatra Goznei” întreaga opera literară îl așează pe dr. Mircea MEILĂ între personalitățile culturale de marcă ale orașului de pe Bârzava.

Invitați: dr.fil. Ada D.CRUCEANU, scriitorul Titus CRIȘCIU. Invitat special: prof. dr. Sabin PĂUTZA

Moment muzical: Liceul de Arte “Sabin PĂUȚA”, Reșița

Organizator: Societatea pentru Cultură METARSIS- activități și servicii de cultură urbană și artă contemporană în parteneriat cu Muzeul Banatului Montan și Liceul de Arte “Sabin PĂUȚA”, Reșița

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.