Ticker

6/recent/ticker-posts

Festivalul – Concurs internaţional de creaţie literară „BOGDANIA”, Ed. a VIII-a, 2019

Asociaţia Cultural-umanitară ”BOGDANIA” şi revista de creaţie şi cultură ”BOGDANIA” din municipiul Focşani, Str. Contemporanu, Nr. 28, judeţul Vrancea organizează:
Festivalul – Concurs internaţional de creaţie literară „BOGDANIA”, ediţia a VIII-a, 2019

Regulament
Scopuri:
- stimularea interesului pentru literatura română contemporană şi a respectului pentru valorile moştenite.
- dezvoltarea spiritului competitiv, a dorinţei de afirmare şi pentru ieşirea din anonimat al celor care creează şi care au talent deosebit.
- promovarea în revistele de cultură şi în Antologii literare a câştigătorilor şi creaţiilor valoroase din fiecare secţiune literară.

Participanţi: – Autori care nu au volume tipărite şi care au vârsta între 16 ani şi maxim 40 de ani.

Secţiunile concursului: poezie, proză scurtă şi eseu.
Textele trebuie dactilografiate în Word, Times New Roman 12 pct., spaţiere un rând, cu diacritice şi să nu depăşească 4 pagini A4 pentru fiecare gen literar, într-un singur document în format .doc sau .docx la adresa de e-mail: ionelmarin55@gmail.com

Trimiterea textelor (creaţiilor): 01 martie – 20 mai 2019, la adresele:
a)E-mail: ionelmarin55@gmail.com, cu menţiunea
”Pentru concurs”.
b) Poştă: Asociaţia Cultural-umanitară ”BOGDANIA”, FOCŞANI, Str. Contemporanul nr. 28, Cod 620061, judeţul Vrancea, cu menţiunea „Pentru concurs” în câte 2 exemplare.

Textele vor purta un motto, care se va regăsi şi pe un plic închis, cuprinzând date despre autor (nume, prenume, data naşterii, profesia, adresa de corespondenşă, telefonul, precum şi o scurtă prezentare a activităţii literare).

Textele trimise după data de 20.05.2019 (data poştei) nu vor fi luate în considerare, de asemenea cele care nu sunt dactilografiate corespunzător (fără diacritice).

Corectarea textelor se va face de către un juriu format din 5 (cinci) critici literari, scriitori și oameni de cultură români. Se va întocmi o fişă de participare pentru fiecare concurent.

Taxa de înscriere pentru fiecare concurent este de 100 RON pentru concurenţii din ţară şi 20 $, euro pentru cei cu domiciliul în străinătate, în contul Asociaţiei Cultural-umanitare Bogdania:
RO11BRMA0999100047750380, Banca Românească, Filiala Focșani, CIF 29080784, cu menţiunea pentru Festivalul Bogdania, 2019.

În urma evaluării fiecărei creaţii se va stabili în mod corect şi obiectiv, pe bază de note, concurenţii câştigători pe secţiuni.

Premianţii vor fi anunţaţi în data de 20 iunie 2018, prin e-mail sau telefonic.
Se vor acorda câte trei Premii pentru fiecare secţiune şi în funcție de calitatea textelor, diplome speciale din partea rev. Bogdania şi a partenerilor.

Persoanei care va întruni cel mai mare punctaj, indiferent de secţiunea la care a participat i se va acorda “TROFEUL „BOGDANIA”, 2019.

Festivitatea de premiere şi spectacolul de gală se va ţine la începutul lunii iulie 2019, în locaţia ce va fi făcută public şi cunoscută dvs. cu cel puţin 15 zile înainte.
Găsiţi informaţii şi pe site-ul: www.revistabogdania.ro.

Vă așteptăm cu drag să vă înscrieți în competiția literară. Tuturor succes şi numai bine!
Relaţii suplimentare:e-mail: ionelmarin55@gmail.com; Mobil:07528623692, 0743952206
Preşedintele Asociaţiei culturale Bogdania, Scriitor Ionel MARIN

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii