Ticker

6/recent/ticker-posts

Marele Premiu şi Trofeul Concursului „Virtuozii”, ediţia a XI-a, 2019, au fost câştigate de Gugulan Albert Angelo-Ion (14 ani) din Buzău

Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila a organizat, în perioada 17-18 Mai 2019, cea de a XI a ediţie a Concursului Naţional de Pian “VIRTUOZII”, ediţie la care au fost înscrişi 131 de elevi cu vârsta cuprinsă între 5 şi 16 ani din: Bacău, Bârlad, Brăila, Buzău, Chişinău - rep. Moldova, Constanţa, Focşani, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Oradea, Ploieşti, Târgovişte. Manifestarea a fost realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Brăila, Filarmonicii „Lyra – George Cavadia”, Primăriei Municipiului Brăila - Casa de Cultură şi prin susţinerea venită din partea Grupului de firme APAN şi a VARD BRĂILA S.A., care au oferit servicii de masă şi protocol, respectiv cupe şi medalii pentru câştigători, în funcţie de performanţa dovedită.

Participanţii, împărţiţi pe grupe de vârstă, şi-au pus în valoare talentul şi buna pregătire de specialitate în faţa juriului format din personalităţi ale vieţii artistice naţionale: preşedinte – Ioana-Maria Lupaşcu (solista Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti); Toma-Augustin Popovici (lector universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti), Gabriela-Irina Gogoncea (profesor gradul I la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” Galaţi), Inga Dăşanu (profesor gradul I la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa) şi Raluca Ciucă (profesor de pian gradul I la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila şi la Şcoala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila).

Câştigătorul Marelui Premiu şi Trofeului Concursului Naţional de Pian „Virtuozii 2019” este Gugulan Albert-Angelo-Ion (14 ani), de la Liceul de Arte "Margareta Sterian" Buzău, coordonat de doamna profesor Stelea Emilia, după proba de baraj la care a mai participat şi Andrei Teodora-Ilinca de la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” Iaşi, coordonată de doamna profesor Toma Roxana. Totodată, elevul buzoian a primit din partea sponsorului Casa Pianelor Boem & Bol Bucureşti o banchetă de pian marca Bolan.

Festivitatea de premiere, realizată după fiecare categorie de vârstă, a reprezentat un moment de bucurie pentru toţi participanţii, aceştia primind diplome, cupe şi medalii. În ansamblu, atât la secţiunea „Interpretare instrumentală”, cât şi la cea de „Duo pianistic – patru mâini” au fost acordate: Premiul I – 26, Premiul II – 40, Premiul III – 33, Menţiune – 29. La acestea s-au adăugat Premii speciale pentru interpretarea unei piese româneşti, pentru muzicalitate, sensibilitate artistică şi pentru dificultatea programului. Palmaresul concursului se regăseşte pe www.vespasianlungu.ro.

În prima seară de concurs, Vineri, 17 mai 2019, în Sala de concerte a Palatului „Lyra” din Brăila, a avut loc Concertul vocal-instrumental „ROMÂNEŞTE”, susţinut de baritonul Ştefan Ignat, director al Operei Naţionale Bucureşti, şi de pianist-concertist Ioana Maria Lupascu, de la Filarmonica "Paul Constantinescu" Ploieşti. A prezentat doamna profesor Marilena Niculescu. La finalul concertului, baritonul Ştefan Ignat a scris în cartea de onoare: „Cu multă dragoste «Româneşte», pentru Brăila şi iubitorii de muzică românească.”

„Am ajuns la o ediţie cu o număr simbol - 11, un număr al impulsurilor hotărâte şi creatoare şi cred că asta a şi demonstrat această ediţie. Cu bucuria de a fi adus «Româneşte» brăilenilor.”, a declarat doamna Ioana-Maria Lupaşcu, pianist-concertist şi preşedintele juriului, iar domnul lect. univ. dr. Toma-Augustin Popovici, membru al juriului, a subliniat: „Felicitiări şi numai gânduri de bine pentru organizarea «Virtuozilor» şi pentru şansa pe care o oferiţi tinerilor să se afirme şi să se dezvolte”. La rândul său, doamna profesor Inga Dăşanu a transmis „Felicitări pentru organizarea impecabilă a concursului, pentru implicare în performanţa tinerilor pianişti.”

Organizatorii mulţumesc tuturor celor care au contribuit la succesul manifestării: concurenţi, cadre didactice, părinţi, conducători ai instituţiilor participante, membri ai juriului, artişti din recital, sponsori - Carrefour, Coca-Cola, Ximena Distribuţie, Unita Turism S.A., Partituri Online, Ghidul festivalurilor, Vel Pitar, Poem Café, precum şi partenerilor media - InfoEst, Litera 13, Brăila, Pro Brăila, Info Brăila, MD Press, Cronica de Brăila, Brăila Chirei, Magic FM, Dens FM.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii