Evocarea „GENERALUL EREMIA TEOFIL GRIGORESCU – EROUL DE LA MĂRĂȘEȘTI” la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Tîrgu Bujor

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” Galați în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Tîrgu Bujor şi Casa de Cultură „Mihai Eminescu” Tîrgu Bujor, organizează joi, 6 iunie 2019, de la ora 12 evocarea „GENERALUL EREMIA TEOFIL GRIGORESCU – EROUL DE LA MĂRĂȘEȘTI”, menită să reînvie memoria unuia dintre cei mai prețuiți generali ai Războiului de Întregire Națională, la împlinirea a 100 de ani de la moartea acestuia.

Acțiunea culturală își propune să reflecte strălucita personalitate a omului și militarului care și-a câștigat o glorie nepieritoare în bătăliile de la Oituz (1916) și Mărășești (1917), în clipe de mare restriște pentru țară, reușind prin curajul, devotamentul și vigoarea soldaților români pe care i-a condus în luptă să pună stavilă armatelor inamice invadatoare. (muzeograf Mihaela Damian)

Evenimentul se va desfășura la Casa de Cultură „Mihai Eminescu” din Tîrgu Bujor.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.