Omagiu lui Daniel Spoerri: Expoziție și muzeu

Puteți sprijini o petiție intitulată Omagiu lui Daniel Spoerri: Expoziție și muzeu.

Artist și scriitor (născut în Galați, 27 martie 1930), forțat să părăsească România după pogromul din 1941, în care i-a fost ucis tatăl, Daniel Spoerri este unul dintre cei mai importanți creatori europeni, cu lucrări la Muzeul de Artă Modernă (MoMA) din New York sau Muzeul Tate din Londra, cu expoziții în Sevilla, Basel, Milano, Viena, Budapesta, Toulouse, etc.

În România a fost prezent cu lucrări originale în patru expoziții de grup, la Muzeul Național de Artă Contemporană București (între 2007 – 2012). O singură expoziție i-a fost dedicată în exclusivitate, în țara noastră: la Sfântu Gheorghe (2018).

Când a împlinit 60 de ani, Centre Pompidou din Paris i-a prezentat, timp de două luni, lucrările.

În scurt timp (martie 2020) se împlinesc 90 de ani de la nașterea lui Spoerri. Merită o expoziție itinerantă prin principalele orașe ale României. Iar noul muzeu al artei contemporane, ce se construiește în Galați, ar putea să-i poarte numele.

Petiția poate fi semnată pe linkul
https://www.petitieonline.com/omagiu_lui_daniel_spoerri_expoziie_i_muzeu

Petiția a fost inițiată de Cezar Amariei (ICAR - Institutul Cultural ”Ars Rediviva”).

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe Facebook

Promo

elefant.ro

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo

carturesti.ro

Stiri din Braila

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!