Între Wagner şi şingurătate.Scrisoare prietenului meu Corneliu STURZU. de Vasile MANDRIC

Vasile MANDRIC

                 
Între Wagner şi şingurătate.Scrisoare prietenului meu Corneliu STURZU.

Am primit o scrisoare de la un prieten ,ce a făcut să se strecoare în spaţiul dintre noi ,o stare de plâns, capabilă să facă lebedele negre, să cânte a prohod de bucurie .O durere caută ca un câine ,mirosind urmele a doi poeţi,voind să le mănânce sufletele ciungi de împliniri.(Mai ales unul dintre noi).A mai rămas speranţa(mă refer la mine),o fată bătrână, ca Editura Junimea, ce-mi amăgeşte neîmplinirea cu rigiditea ei..

Pentru mine, negrul a început să clocească ouă de drac,scoţând pui, care în scurtă vreme au ajuns la maturitate, fecundând în stânga şi-n dreapta tot ce le cade la-ndemână.

Iată că spaţiul acesta gravid a început să nu ne mai încapă,luându-ne drept corpuri străine.Mă laud cu cele de mai sus,care mai binezis,sunt o ispravă a destinului şi uit că sunt muritor ,doar când mă plimb la braţ cu o arie de Grieg între Wagner şi Singurătate.

Singurătatea fiind unica mea prietenă, mai ales acum, când a venit Burniţa-scâncetul toamnei, sol al iernii în vizită protocolară.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.