A apărut revista Vocea a treia nr 70. revista seniorilor brăileni din invățământ


Numărul 30(70) al revistei clubului seniorilor din învățământul brăilean Vocea a treia se deschide cu o scrisoare semnată de profesorul Gh.Calotă și intitulată Școala brăileană:Eminesciana. De altfel subiectul sărbătoririi lui Eminescu este abordat într-un material dedicat acțiunii O floare la statuia poetului desfășurată în fiecare an și de un apel pentru finalizarea statuii poetului din Grădina Mare prin terminarea lucrărilor la soclu conform cu viziunea sculptorului Dumitru Pasima care nu a fost pusă în operă decât parțial.

Profesoara Doina Focșa semnează și dumneaei o scrisoare către Eminescu iar Tudorița Tarniță detaliază informațiile în Cronica unei zile. Profesoara Paula Olșanschi scrie despre prima teză de doctorat dedicată vieții și operei lui Mihai Eminescu susținută de Elie Miron Cristea în 1895. Cronica știrilor este făcută în titluri precum Lansarea unei cărți densă cât inteligența unei biblioteci și Îmi retrag laudele.

Profesorul Victor Obreja scrie un articol despre Originea Universului iar subiectul Eminescu continuă cu informații legate de casa sa din Ipotești și desigur de articolul intitulat Străbunii materni ai lui Eminescu și străbunii paterni si lui Alexandru Ioan Cuza semnat de profesoara Paula Olșanschi. Nu trebuie uitat a fi menționat și portretul inginerului Nicu Matei.

Revista apare cu sprijinul Sindicatului Învățământ Brăila Cornelui Gh.Caranica iar tiparul este făcut la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila.

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Litera 13 pe retele sociale

Promo II

Postari populare

Etichete

Arhiva

Promo III

Contribuie

Litera 13 este o revistă literară deschisă oricăror colaboratori. Așteptăm opiniile și creațiile dumneavoastră pe adresa noastră de email. Cele mai bune vor fi publicate!

Turism Macin

Carti

Puteți trimite cărțile dumneavoastră pentru semnal sau cronici pe adresa redacției.