Ticker

6/recent/ticker-posts

Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila | Biblioteca online si activități diverse

În această perioadă când riscul contaminării cu coronavirus este încă ridicat, Biblioteca Județeană "Panait Istrati" Brăila este alături de publicul ei, căutând soluţiile cele mai potrivite cu situația actuală. Deși starea de urgență a încetat, suntem nevoiți să amânăm redeschiderea serviciilor pentru public până când vom primi de la guvern precizări clare privind funcționarea instituției.

Până la deschiderea bibliotecii continuăm să împrumutăm documente pe baza serviciului "Rezervă online, Împrumută offline", unde vom prelua solicitările utilizatorilor noștri. Împrumutul se poate solicita prin intermediul mesageriei online de tip „Întreabă bibliotecarul!" pe pagina web (www.bjbraila.ro) sau pe pagina de Facebook a instituţiei. În mesaj se va menționa numele, numărul permisului, numărul de telefon și adresa de e-mail. Asiguraţi-vă că aceste documente sunt disponibile consultând Catalogul electronic al Bibliotecii ( http://toread.bjbraila.ro/opac). Fiecare utilizator poate lua acasă maxim 5 documente din secțiile Împrumut pentru Adulți, Ludotecă, Mediatecă și Centrul Multicultural. Noi încărcăm în contul dumneavoastră cărțile sau DVD-urile și vă contactăm pentru a stabili detaliile preluării acestora de la bibliotecă, în condiții de siguranță. La ridicarea documentelor solicitate este nevoie de permisul de bibliotecă. Până la deschiderea bibliotecii pentru public nu există posibilitatea vizării și eliberării de noi permise!

Documentele împrumutate pot fi înapoiate în Cutia de Returnare care este instalată la intrarea în bibliotecă și care poate fi folosită fără asistență din partea bibliotecarilor  - 24/24 ore, 7/7 zile. În această perioadă nu se percep penalizări de întârziere. Cărțile astfel returnate sunt depozitate timp de 10 zile într-un spațiu de carantină,  abia după aceea vor fi așezate în rafturi.

Deși instituția este închisă pentru public în timpul pandemiei, bibliotecarii au lansat un amplu program de activităţi online, dintre care amintim: Referințe electronice (cărți, tururi virtuale, jocuri, webminarii, etc)  https://www.bjbraila.ro/informatideacasa, Serviciul de scanare documente (pentru studiu și cercetare) cu solicitare la: salalectura.bjpibr@gmail.com, Atelier online de scriere creativă "Fantezii literare" https://www.facebook.com/groups/fanteziiliterare/, Concursul pentru copii "File de poveste" și "Moara cu cerneală"- club de lectură online, Expoziții virtuale și recomandări de lectură, Prezentări carte veche şi rară la Secția de Colecții Speciale, Revista Presei și rubrica "Filă cu filă – informare și documentare" la Sala de Lectură, Atelierul pentru copii "Să învățăm să programăm jocuri" https://atelier.bjbraila.ro/ , Rubrica de Logică, Atelier creativ ArtMix, Caligrafie pentru copii, Româna fără profesor, Hai online la bibliotecă (jocuri, provocări, Rețete și secrete, Exersăm...plictiseala alungăm), Întreabă bibliotecarul pe pagina web: www.bjbraila.ro.

Vă amintim că în această perioadă am sprijinit comunitatea prin confecționarea la Makerspace a vizierelor de protecție și a tunelurilor dezinfectante necesare protejării celor aflați în prima linie a luptei cu noul coronavirus. 

Vă recomandăm să vă abonați la pagina facebook: Biblioteca Județeană „Panait Istrati" Brăila prin intermediul căreia puteţi să fiţi în legătură cu noi în permanenţă. Este bine de știut că puteți beneficia de un cont de utilizator, dacă aveți declarate în baza de date a bibliotecii o adresă de e-mail validă şi data naşterii. Contul personal poate fi accesat prin intermediul paginii: http://toread.bjbraila.ro/opac , iar cu ajutorul lui puteți realiza diverse operațiuni: consultarea numărului de publicaţii împrumutate şi a termenelor de predare, prelungirea datelor de restituire, rezervări. Odată cu redeschiderea serviciilor pentru public, veți putea accesa cu ajutorul contului de utilizator stațiile de auto împrumut instalate la Secția Împrumut Adulți și în holul de intrare din sediul nou.

Până ne vom revedea, vă asigurăm că ne pregătim pentru a vă primi în condiții de siguranță.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii